Si barbatii plang uneori

Intrebat ce ar putea sa emotioneze atat de tare un barbat ar raspunde ca numai o drama. Se simt puternici, increzatori si cu stapanire de sine si considera plansul o forma feminina de a-si manifesta trairile. Si daca si celebra melodie spune ca „si baietii plang cateodata” cercetatorii britanici vin sa ateste asta.

Concluzia acestora este ca de fapt barbatii plang ba mai mult decat femeile. Chiar daca nu o recunosc sau nu o fac in public, chiar daca gandind la rece loveste in orgoliul lor acesti plang. Mai mult decat credem. Si sa fim mai concreti barbatii plag ca o medie de 9 ori pe an.

La fel de emotionant este ca totul vine in contrast, dar si cauza plansului. Acestia pozeaza in duri si stapani pe situatie, se arata neinfricati si plini de ei. Si daca a fi barbat in adevaratul sens al cuvantului inseamna sa fii tare a plange este total in contrast cu acest concept. Si cand vine vorba de cauza plansului caci nu plang asa la comanda se pare ca femeile sunt cele care dau dureri de cap si nu numai. Surprinzator sau nu acestia varsa lacrimi cel mai adesea din cauza dramelor din planul personal, al suferintei, dezamagirii in dragoste.

Si totusi din nou suntem diferiti. Conform cercetatorilor oamenii sunt singurele mamifere ce plang cu adevarat, emotional vorbind. Insa difera de la o categorie de sex la alta pentru ca se pare cand nivelul de testoteron este mai ridicat se inhiba glandele lacrimale. Si daca femeile au nivelul de testoteron mai scazut acestea plang mult si cu patos fata de femei.

Induiosator fara doar si poate acest studiu demonstreaza pana la urma ca si barbatii sunt emotivi, cu aceeasi capacitate de a trai intens anumite momente ale vietii. Si plang. Fara sa fie o forma de scadere a stimei de sine si a orgoliului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*