Securizarea locuintei pe timp de vacanta

casa in siguranta

casa in sigurantaInainte de a pleca in vacanta pentru mai mult timp, asigura-te ca vei pune casa pe maini bune sau ca o vei lasa cel putin  deloc la indemana hotilor de lucruri.

  • Sistemul de securitate al locuintei tale trebuie bine pus la punct inainte de a te gandi la altceva. Informeaza compania de la care ti-ai instalat sistemul de securitate ca vei fi plecat si despre cum te pot contacta in timp ce esti plecat in vacanta, daca este vorba despre vreo urgenta. De preferat ar fi sa oferi un contact local sau numele si numarul de telefon al unei persoane in cazul in care ceva rau se intampla cu casa ta.
  • Nu lasa bijuterii pretioase sau bani in casa, indiferent daca este protejata sau nu. mai degraba du aceste bunuri personale la banca sau intr-un seif de pe undeva, inainte de a merge in vacanta. De asemenea, electricitatea, gazul si apa ar trebui oprite cat timp nu esti acasa, ca sa mentii siguranta integrala a casei chiar din interiorul acesteia. Acest lucru iti va asigura faptul ca nu vei descoperi incendii sau inundatii in casa, in absenta ta.
  • Lasa un numar de contact in caz de urgenta unui prieten sau unui vecin. In acest fel, daca se va intampla ceva cu casa ta atata timp cat esti plecat, vei fi informat pe loc despre asta si vei putea reveni sau rezolva situatia de la distanta.
  • Poti la fel de bine informa si politia despre faptul ca nu vei fi acasa pentru o perioada mai mare de timp, astfel incat organele legii sa se sesizeze de indata cand vor observa ceva in neregula cu locuinta ta.
  • Curtea si gradina trebuie sa fie tunse in mod regulat iar praful nu ar trebui sa se puna pe presul din fata usii, cum s-ar spune, altfel hotii vor sti ca nu este acolo cineva si vor actiona.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*