Saracele femei

Se spune ca o viata buna inseamna nu sa ai noroc si sa iti faci totul cu mana ta. Simplu! Nu doresti, nu muncesti. Si desi nu detinem decat prezentul ne gandim si la viitor. La anii de pensionare care vor plana greu pe umerii nostri. Cel putin fara o pensie minima vom ramane intr-un viitor sumbru in care depindem sa ne intretina altcineva. O situatie pe cat de trista pe atat de extinsa in randul batranilor.

Si daca nu era de ajuns se pare ca varsta de pensionare se va extinde la 65 de ani in cazul femeilor. Inca in dezbatere insa nu mult pana cand se concretizeze aceasta lege prima schimbare va fi pana in ianuarie 2015, termenul limita pana cand sa intre in vigoare extinderea varstei de pensionare de la 59 la 60 de ani. Treptat acest prag se va schimba, in 2030 pana la 63 de ani urmand ca apoi ca in 2035 sa ajungem la o varsta de pensionare pentru femei la 65 de ani.

Absurd ar spune unii caci in puterea fizica vorbind este mult prea mult pentru ca o femeie sa poata munci pana la o astfel de varsta. Media de viata, speranta de viata este sumbru ori o astfel de lege nu face decat sa adanceasca si alte rani. Ne paste suficient saracia sa mai credem ca am putea schimba ceva prin anii de munca mult mai multi.

Insa o astfel de decizie spun autoritatile ar salva ceva din presiunea ce se afla asupra fondului de pensii. Avem un deficit caci prea putini contribuie la acest fond si prea multi au nevoie de el. Insa nu se reflecta asta in numarul mare de tineri care ajung someri, care pleaca din tara pentru o viata mai buna? Nu este asta imaginea tarii care nu stie sa isi tina cetatenii aproape?

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*