Sa sarbatorim!

Zilele acestea, mai exact miercuri s-au implinit 40 de ani de la efectuarea primului apel de pe un telefon mobil, care era un Motorola DynaTAC. 
In  anul 1973, pe data de 3 aprilie, inginerul Martin Cooper, de la Motorola, care a fost inventatorul dispozitivul, a efectuat un apel de pe primul model de telefon mobil, in Manhattan, New York.
El a spus ca inspiratia pentru primul telefon mobil a fost dispozitivul de comunicare al capitalului Kirk, din serialul Star Trek. Telefonul avea o lungime de 25,4 centimetri si cantarea 1,13 kilograme.
Pentru a realiza o comparatie, cele mai multe smartphone -uri de astazi au in jur de 10,6 centimetri si cantaresc 170 de grame.
Acum, Cooper este unul din liderii incubatorului de tehnologie Dyna LLC si este consilierul pe probleme de telecomunicatii pentru guverne si companii.
Conform Organizatiei Natiunilor Unite, exista 6 miliarde de abonamente pentru telefonie mobila in lume. In toamna anului trecut, compania Strategic Analytics anunta ca numarul smartphone-urilor la nivel mondial depasise 1 miliard.

Cine ar fi crezut ca toata aceasta evolutie ar fi avut loc doar intr-o perioada de numai 40 de ani? Bravo oamenilor care au reusit sa faca din telefonul mobil o inventie atat de importanta pentru existenta noastra si fara de care nu prea am mai putea sa ne descurcam. Felicitari celor care au reusit ca progresul sa fie unul atat de rapid si mai ales, atat de uimitor!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*