Rolul dronelor

drone

droneMai nou, dronele nu sunt folosite doar pentru a face poze la nunti sau pentru a filma anumite evenimente de la inaltime, ci sunt folosite in mult mai multe situatii. Uite asa, am aflat de drona care face pe politistul, zburand peste orase si strazi pentru a integistra imagini din trafic si pentru a filma ceea ce se intampla pe acoplo atunci cand nu sunt politisti de la rutiera prin preajma. Poate inlocui la fel de cu usurinta si radarul.

De parca complicatele camere de supraveghere nu erau de ajuns, acum au fost montate camere digitale la dronele care fara oboseala impresoara cerul in cautarea de delicventi, pentru a mentine legea si ordinea. Fortele din politie trebuie sa aplice pentru permise speciale sau aprobari guvernamentale inainte de a trimite drone in misiuni de recunoastere, pentru supravegherea cetatenilor si a traicului. Aceste drone sunt folosite in cateva zone ale lumii pentru a le monitoriza in cazurile de tranzactii ilegale de droguri, pentru a prinde in flagrant si pentru a ajuta la reconstituirea scenelor diverselor infractiuni.

Politia poate pune dronele la treaba in anumite misiuni de cautare si salvare sau in executarea unor raiduri rutiniere de securitate in cadrul unor evenimente mari, pline de oameni. Unii producatori iau in considerare si faptul de a duce dronele cu un pas in fata, spre viitor, armandu-le cu gaz lacrimogen si alte masuri de control a populatiei.

Multe zone nu au pus inca in aplicare toata treaba aceasta cu dronele pentru supraveghere, insa mai mult din cauza legilor si reglementarilor care le interzic. Multa lume nu prea accepta aceasta idee cu dronele care sa circule libere si sa fie atente la tot ceea ce facem. Este o incalcare a libertatilor oamenilor. Ne putem, totusi, astepta la o crestere a consumului acestor drone, fara nici o problema, in unele zone ale lumii, unde sunt binevenite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*