Robotul Pepper va avea un Megacreier

Cel mai inteligent sistem de calculator al Americii va face cunostinta, in curand, cu cel mai prietenos robot al Japoniei. IBM si-a anuntat recent planurile de a dezvolta o versiune inteligenta pentru robotul SoftBank Robotics Holdings- numit Pepper (SBRH). Fuziunea dintre cele doua tehnologii de ultima ora va da nastere unui super robot care va avea capacitatea de a intelege sensurile ascunse dintr-o serie de date, lucru care nu poate fi realizat de catre computerele traditionale.

„In prezent, puterea computerizarii cognitive poate fi tesuta sub orice forma tehnologica. Insa, colaborarea noastra cu SBRH pentru Pepper va permite audientei sa experimenteze si sa interactioneze cu Watson”- sustine Mike Rhodin, vice presedinte senior a IBM Watson. „In termeni de interactiune hand-on, atunci cand capacitatile cognitive sunt incorporate in robotica, putem vedea oameni care se angajeaza si beneficiaza de aceasta tehnologie noua, in moduri noi si interesante”- mai adauga acesta.

Software pentru Pepper

IBM si SBRH planuiesc sa afle mai multe despre date electronice si vor sa cunoasca mai bine „Internet of Things”, ceea ce va oferi robotilor o intelegere a tot felul de date, cum ar fi cele sociale, media, video, imagini sau text. Robotul Pepper Watson are toate functionalitatile de baza, iar un software Watson va oferi utilizatorilor abilitatea de a-si personaliza, asa cum doresc, noul robot. De asemenea, clientii vor avea acces la Watson APIs si la alte aplicatii uimitoare cu ajutorul carora si pot satisface nevoile personale si profesionale.

„Sunte incantati ca avem un parteneriat cu IBM pentru a-l dezvolta pe Pepper”- sustine Fumihide Tomizawa, presedinte al SoftBank Robotica Holdings Corp. „Suntem de parere ca aceasta colaborare va extinde posibilitatile Pepper de a se extinde si de a fi utilizat intr-o gama mai larga de domenii”- mai adauga acesta. In prezent, IBM testeaza tehnologia pentru dezolvarea robotilor cu alte companii din acelasi domeniu, insa parteneriatul pentru a crea software-ul lui Pepper, ar putea conduce compania la un nou nivel.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*