Relatia cu tine insuti

Ce-ti doresti de la viata? Stii cu siguranta sau te razgandesti in mod constant? Ai raspunde cu sinceritate probabil daca ai zice ca nu stii raspunsurile la toate aceste intrebari. Nu conteaza cine esti, raspunsul va fi acelasi. Iar apoi maine, ai avea un raspuns precis pentru fiecare dintre cele trei intrebari, urmand ca poimaine sa revii la vechiul „nu stiu”. In viata, tu insuti iti esti cel mai bun prieten si cel mai mare dusman in acelasi timp.

Foarte rar vei intalni o persoana care este mai nociva pentru tine si bunastarea ta decat esti tu insuti. Adevarul este ca, lucrurile de care iti este frica, dorintele tale si ideoteniile facute de tine sunt acele lucruri care iti fac viata minunata si dezastruoasa in acelasi timp. Personal, sufar de o lipsa de motivatie extrem de mare si urasc lucrul acesta in legatura cu persoana mea. Vreau mereu si mereu sa devin o persoana mai buna decat sunt, vreau sa fiu apreciata si admirata de catre ceilalti din jur, vreau sa ajut, vreau sa interactionez cu toata lumea prin discutii lungi si inteligente, din care pot sa invat mereu si mereu lucruri noi. Dar nu pot sa spun ca sunt o asemenea persoana. Si nu cred ca voi fi vreodata.

Oamenii din jur au mereu „solutii” pentru toate problemele care ne inconjoara, la fel cum au prostul obicei de a ne impartasi mereu „secretele Universului” si a ne da sfaturi legate de fericire, avutie, viata lunga, sanatate. Dar pana la urma cel care alege daca chiar vrea sa faca ceva sa schimbe viata ta, esti chiar tu. Exact asa, nimeni nu poate sa te ajute cu nimic daca tu nu vrei asta. Asadar, daca vrei sa faci ceva sa schimbi in bine (sau in rau) viata pe care o duci, tu esti cheia, tu esti cobaiul pe care trebuie sa-ti desfasori experimentele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*