Reflectand asupra umanului- lucruri care iti dau de gandit

Nimeni nu s-a nascut invatat, nu suntem genii insa cu toate acestea exista interes pentru ca fiecare clipa a vietii sa fie traita ca atare si sa vina cu un plus de cunoastere. Se spune ca diferenta intre oameni este facuta de scoala si de educatie. Niciodata nu este prea tarziu pentru asta si daca geniile spun ca intreaga omenire ar trebui sa cunoasca anumite lucruri nu este prea tarziu sa memorezi aspecte care iti pot imbunatati modul de a gandi:

  • Poţi demonstra definitiv ca ceva este periculos, dar nu ca ceva este sanatos. Tom Standage spunea asta si desigur iti da de gandit. Un lucru imposibil caci tot ce poti sa faci este sa cauti in continuare ce este rau.
  • Controlează-ti fluxul atentiei –Jonah Lehrer. Pe principiul nimic nu este imposibil trebuie doar sa iti doresti exista posibilitatea de a rezista in fata unor ganduri negative, de a controla emotiile si de a sta departe de tentatii insa asta implica o profunde abordare. 
  • Suntem pierduti in ganduri- Sam Harris. Intr-o oarecare masura ar trebuie sa lasam totul asa cum este si sa traim clipa caci ne afundam in ganduri. Ne repetam ce ne dorim si ce am dori sa se intample si asta inseamna din start sa pierdem clipe din viata noastra, asa cum se petrec ele.
  • Si in stransa legatura cu aceasta afirmatie este si ceea ce spune Daniel Kahneman: „Niciun lucru nu este atat de important pe cat crezi ca este atunci cand te gandesti la el”. Gandind profund dincolo de partea de suprafata a lucrurilor ne dam seama ca fericirea consta in lucruri mici si poate diferite de ceea ce credeam. Sa ai un venit mai mare inseamna fericire? Pentru moment. Sa ai un necaz inseamna o viata grea? Exista si legea compensatiei insa asta nu inseamna ca fericirea ta este sfarsita.

Lucruri care iti dau de gandit cand le acorzi timp, cand vezi dincolo de suprafata.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*