Reclame prea inspirate

Pentru o afacere promovarea este totul; aproape fara rost comercializezi sau produci un tip de marfa fara egal daca nu te faci cunoscut pentru asta. Si cum altfel daca nu prin reclame poti sa captezi ca si promovare lumea mass media? Desi unii ar spune ca este deranjant sa fie intrerupt programul urmarit pentru publicitate unele reclame sunt cu totul aparte, isi fac „meseria” si pur si simplu raman intiparite in minte datorita unui stil unic.

Verificate pentru ca ceea ce publicul urmareste sa fie conform cu regulile de audiovizual  se pare insa ca multe din reclame au devenit interzise fiind poate prea „inspirate”. Nu departe de aceasta situatie este spotul celor de la Roxy. Brandul este cunoscut ca fiind producator de haine sport pentru femei, iar ca o ultima ideea de promovare s-a ales sa se prezinte viitorul concurs de surf sustinut de acest brand.

Spotul o are in prim plan pe frumoasa Stephanie Gilmore, o surferita care desi nu este o ideea iesita din comun sa fie personajul principal intr-un spot de fapt imaginea sa nu apare nici unde. Corpul sau este de fapt centrul atentiei, filmat din toate unghiurile, un motiv pentru multi sa acuze acest brand de sexism.

Luand insa in calcul strategia de promovare stim si am observat deja ca sexul vinde. Sub o forma sau alta, cu ideea de a seduce sau nu este clar ca bazandu-te pe aceasta ideea este deja un punct castigat in misiunea de promovare. In cazul acestui spot partea de condamnat este ca nu aduce cel putin imaginea frumoasei surferite, ca nu pune accent pe  feminism si seductie. Insa intr-o oarecare masura nu este asta o alta ideea de a promova? Publicitatea negativa sau nu aduce pana la urma o discutie despre produs deci instant o promovare. Inspirata din frumusetea femeii, avand acest domeniu ca si parte din activitate cei de la Roxy sunt intens contestati insa cert este ca s-au facut cunoscuti si auziti sub o forma sau alta.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*