Populatii fara adapost din intreaga lume

populatii fara adapost
populatii fara adapost

Cei fara locuinta sunt vazuti ca niste fantome pe strazile din Buenos Aires. In ceea ce priveste zilele noastre, exista aproximativ 15,000 de oameni fara locuinta care-si fac veacul pe strazile murdare ale orasului din Argentina.

Prin faptul ca guvernul acestui stat nu ofera celor in nevoie decat 1,700 de paturi pentru refugiati si pentru vagabonzi, nici nu este de mirare ca atat de multi oameni necajiti umbla ca fantomele pe strazi si se pare ca acesta este un scenariu ce nu se va schimba prea curand in aceasta tara.

In anul 2003, existau in jur de 23 de milioane de oameni fara locuinta in India. Inca de atunci, numarul  acestora a crescut in ciuda programelor implementate de guvenul Indiei pentru a reduce rata vagabonzimii. Doar in Mumbai, exista aproximativ 25,000 de oameni care dorm direct pe strazi in fiecare noapte.

Potrivit recensamantului din anul 2000, in jur de 28,364 de oameni erau fara adapoost in Jakarta, Indonezia. Oricum, din cauza calamitatilor naturale  cum ar fi cutremurele, inundatiile sau furtunile ce s-au abatut asupra tariui, nici nu este de mirare ca populatia celor fara casa a crescut intr-un mod semnificativ.

40% din populatia din Mexic traieste in saracie si potrivit Organizatiilor Non-Guvernamentale (ONG), numarul oamenilor de pe strazile capitalei Mexicului se ridica undeva intre 15,000 si 30,000 de indivizi aflati la voia intamplarii pe strazi.

Exista un numar de aproximativ 5 milioane de oameni fara casa in Rusia si din acest numar, 1 milion sunt doar copiii. Studiile arata ca Moscova are cea mai mare populatie de oameni fara locuinta din tara, numarand in jur de 10,000 si 50,000 de indivizi (in functie de sursa de informatii). In ciuda numarului tot mai mare de oameni de acest fel, acolo nu exista nici un fel de abordare sociala a problemei.

Orasul Los Angeles are una dintre cele mai extinse concentrari de oameni fara adapost din totalitatea Statelor Unite. In mod curent, se pare ca adaposteste  in jur de 57,735 de vagabonzi (al doilea oras de genul dupa New York City).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*