Pompierii care au facut verificari la Clubul Colectiv, ajunsi in instanta

Antonina Radu și George Matei, cei doi pompieri care au permis continuarea activitatii la clubul Colectiv, au fost trimisi in judecata, fiind acuzati de abuz in serviciu.

Procurorii militari de la Direcția Națională Anticorupție sunt cei care au finalizat această parte a cercetarii. Inspectorii ISU, care detin titulatura de capitan, au fost acuzati de abuz in serviciu in cazul in care au folosit pentru propria persoana un folos necuvenit.

Procurorii sustin ca, in perioada septembrie 2014 – primavara 2015, acuzatii, care erau in calitate de inspectori ofiteri ISU Bucuresti, nu au realizat procedurile de intrerupere a activitatii clubului Colectiv, desi luasera la cunoștinta faptul ca firma care administreaza clubul nu detine autorizație de securitate la incendiu. Mai exact, cei doi au fost de acord cu functionarea SC Colectiv Club S.R.L., in conditile constatate si nu au luat nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel deprecierea drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice, dar si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Din cercetarile procurorilor reiese faptul ca, in ciuda faptului ca au făcut mai multe deplasari la clubul Colectiv, Antonina Radu și George Matei nu au intocmit niciun act si nu au făcut nicio sesizare pentru ca SC Colectiv Club S.R.L sa isi inceteze activitatea desfasurata, cu toate ca nu aveau aviz/autorizatie de functionare din partea ISU Bucuresti, desi erau obligati de actele normative ce legiferau activitatea in domeniu.

Mai mult de atat, surse concludente susțin faptul ca, cei doi pompieri acuzati, s-ar fi oferit să ii ajute pe patronii de la Colectiv sa întocmească dosarul de protecția muncii, desi erau constienti de existenta unor anumite nereguli, neraportandu-le insa superiorilor despre problematica localului.

Cu toate ca cei doi au efectuat verificari pe platforma fostei fabrici Pionierul, nu au raportat nimic cu privire la cercetarile efectuate de acestia la clubul Colectiv.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*