Plata serviciilor numai pe baza bonului fiscal

Normalitatea si legea spune ca ceea ce platim vine cu bonul fiscal care sa certifice suma; in lipsa acestuia tu ai fi de acord sa platesti? Unii ar spune ca da pentru ca se folosesc ca bun de ceea ce au achizitionat. Insa pe langa ca favorizeaza evaziunea fiscala este un mic „ajutor” adus comerciantului pentru a vinde la negru si a nu inregistra plati care sa aduca intr-un sir de ecuatii unite intre ele bani dati la stat.

Pentru ca legea e lege pentru toti si toate poate fi vorba de un mic lucru, o banalitate insa in lipsa bonului fiscal se doreste sa existe posibilitatea de a refuza plata. Si asta pentru a proteja consumatorii ca prin refuz sa fie cu legea de partea lor si pentru a scadea rata evaziunii fiscale in acelasi timp.

La ce servicii se poate referi o astfel de situatie? Poate fi vorba atat de restaurante cat si despre turism. Va fi poate cu un sens larg, de la mici magazine de colt la tarabele celor care vand suveniruri si pana la serviciile de cazare, de alimentatie etc. Masura se pare va veni ca inspiratie din Grecia acolo unde de un an aceasta masura impusa este un succes.

Ti s-a intamplat sa intentionezi sa pleci din magazin fara sa fi luat bonul fiscal? Sunt in egala masura multi cei care ofera bon fiscal insa cumparatorul nu il doreste. In schimb asta nu face diferenta in educatie, caci de multe ori ne plangem de lucruri si nu facem ceva cocret sau cand se intampla nici atat nu mai conteaza, insa corectitudinea este clara.

Cu taximetristi care profita de turisti si fac plimbari ocolite pana la destinatie cerand prea mult pentru cat ar valora plata serviciilor, cu cei care te trateaza indiferent pentru ca nu primesc bacsis bonul fiscal obligatoriu sau refuzul de a plati ca masura ar aduce desigur un echilibru.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*