Obezitatea este mai frecventa in randul copiilor saraci

Obezitatea infantila afecteaza in mod direct cei mai saraci oameni dintre noi- sustine un nou studiu. Cercetarea, realizata pe mai bine de 10.000 de copii din Marea Britanie, a ajuns la concluzia ca cei care aveau o categorie sociala mai joasa au fost de doua ori mai susceptibili de a fi obezi, comparativ cu copiii care provin din familii bogate. Astfel, in cazul copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani, acest risc a crescut de 3 ori in randul celor cu o situatie financiara mai saraca. Chiar mai mult decat atat, oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta diferenta foarte mare ar putea fi explicata si de alti factori de risc, cum ar fi activitatea fizica sau consumul de alimente.

Nu e niciun secret faptul ca obezitatea incepe sa afecteze din ce in ce mai multi oameni, insa ceea ce e mai grav decat atat este ca numarul de cazuri de obezitate a crescut extrem de mult in randul copiilor. Potrivit Centrului pentru Control si Prevenirea Bolilor, 14,2% din copiii prescolari care traiesc in medii mai sarace au tendinta de a se ingrasa mai repede.

Factori de risc ai obezitatii

Mai multe obiceiuri de familie dar si alti factori de risc sunt cei relevanti atunci cand vine vorba de explicarea inegalitatii in ceea ce priveste excesul de greutate din randul copiilor. Rezultatele sugereaza ca atat lipsa de activitate fizica, cat si o dieta alimentara nesanatoasa, sunt principalii factori care contribuie la cresterea numarului de cazuri de obezitate in randul familiilor sarace. De asemenea, oamenii de stiinta mai noteaza ca un alt factor de risc consta in greutatea mamei in timpul sarcinii, dar si constitutia sa fizica din timpul copilariei.

Cercetatorii care au realizat acest studiu sunt de parere ca pentru a combate obezitatea din randul copiilor, familiile lor ar trebui sa adopte un comportament de viata cat mai sanatos.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*