O pauza, o relaxare, o alternativa

Cum defineste un fumator o zi? Incarcata cu fum de tigara. Asta la propriu caci la fiecare pas exista o justificare pentru a fuma o tigara. In timp asta se dovedeste a fi mai mult decat daunator. De fapt orice fumator stie la ce riscuri se expune si care sunt efectele negative cand fumeaza. Insa refuza sa creada asta, trece prin faze de negare care nu fac altceva decat sa prelungeasca chinul.

Fara o categorie anume caci fumatul acapareaza atat segmentul barbatilor cat si al femeilor statisticile sunt sumbre de la an la an. Caci una din 5 femei este fumatoare, caci exista sanse cu 2% mai multe de a dezvolta probleme cu inima din cauza fumatului, caci avem in Romania 5 milioane de fumatori. Fiecare tigara in plus reprezinta o alta picatura adunata in paharul deja furtunos ce va declansa la un moment dat un val de boala. Si cu fiecare tigara in minus scazi acest risc.

Dar cum sa te lasi de fumat cand asta este o pauza, un moment de relaxare? Cu tigara electronica in schimb vei putea sa gasesti cel putin o alternativa mai sanatoasa. Da, o asociere ce nu isi are rostul, total contrastanta insa daca punem in balanta ceea ce inseamna fumatul in forma sa clasica si tigara electronica lucrurile inclina mai bine pentru a doua parte expusa.

De fapt cu ce te poate ajuta o tigara electronica? Prin faptul ca nu mai emana fum ci doar aburi? Cei ce doresc sa vada adevarul din poveste il vor vedea si dincolo de o gandire superficiala isi vor da seama ca pana si banalul cazului este de apreciat. Este adevarat ca emana aburi si din start esti mai castigat caci nu vei mai simti acel miros intepator in haine si peste tot in jurul tau. De asemenea nici nu trebuie sa te izolezi sa poti sa savurezi doza de nicotina de care ai ajuns sa fii dependent. Din grija pentru tine si pentru cei din jur iti poti satisface pofta cu ajutorul tigarii electronice.

Mai mult decat atat, aromele tigarii electronice sunt partea cu gust la care se adauga faptul ca vei stopa investitia fara viitor in tigari clasice. Practic platesti mai mult o singura data pentru ca mai apoi sa nu te vezi in punctul in care doresti cu disperare sa fumezi insa nu iti permiti.

Si ca o completare la ceea ce inseamna tigara electronica nu este exclusa nici posibilitatea ca vei putea sa te lasi de fumat. Pentru ca treptat treptat vei putea reduce cantitatea de nicotina inclusa. Pentru ca ai sa realizezi ca esti ca si prizonier in cercul vicios a ceea ce inseamna fumatul- pana si ticul, miscarea mainii cand fumezi este in timp o motivatie care sa te intoarca mereu la placerea tigarilor.

Una peste alta se spune ca nu poti sa iti exprimi parerea despre un produs pana cand nu il incerci. Si pana cand sa auzi si parerea celorlalti ar trebui sa te gandesti ca pana la urma nu ai nimic de pierdut.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*