O noua propunere- indemnizatii pentru bunici

O mare parte a cuplurilor se vad in impasul de a alege cum sa se descurce cu cresterea copilului. Multi apeleaza la bone, unii la crese insa cu locuri reduse sau cu parinti fara incredere in astfel de sistem marea majoritate apeleaza la ajutorul venit din partea buncilor copilului, fie materni, fie paterni. In masura in care acestia sunt deja la perioada de pensionare este un ajutor cum nu se poate mai bun.

Cu siguranta ca bugetul familiei face o diferenta in decizie insa ai mai mult de castigat cand vine vorba de o persoana de incredere si din familie. Iar in numele acestuia vine si  propunerea care vizeaza un ajutor din partea statului. Este vorba de indemnizatia de crestere a copilului revenita bunicilor, de cei care se ocupa de copil. Practic ceea ce o mama sau un tata ar primi pentru cresterea copilului sau revine unei alte generatii.

Exista insa si multe dileme. Prima cu referire la suma de bani cuvenita caci daca va fi direct proportionala cu pensia buncilor, excat ca si formula de calcul pentru parintii care stau acasa pentru cresterea celui mic pentru cei care au o pensie mica si nu gasesc  o recompnesa suficienta in indemnizatie isi pierd poate interesul. Partidul Conservator a propus echivalentul salariului minim net pe economie.

Pe langa acest aspect desi vorbim de persoane apropriate familiei si celui mic este vorba de varsta, de un posibil risc cand te gandesti la ce suferinte poate sa aiba acei bunici si asta sa faca ca varianta sa nu fie prea ajutatoare.

Dar trecand peste acestea este o propunere destul de imbucuratoare daca va fi concretizata. Asa cum Partidul Conservator a anuntat ca si scop sa fie cresterea natalitatii  se poate sa fie cu un rezultat scontat. Pana la urma ajutorul bunicilor si oricat de putin este pentru fecare copil o parte a copilariei sale frumoase.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*