Nunta si fotograful

Nuntile incep parca sa isi piarda din efect cand totul urmeaza un curs de acum banal. Desi splendoarea unei mirese acompaniata de alesul sau reprezinta tabloul mirific al intregului eveniment conteaza in egala masura cum faci ca totul sa stea sub semnul unicului.

Incepand cu alegerea fotografului si pana la modul in care il “exploatezi” cerintele sunt direct proportionale cu ceea ce acesta poate sa faca insa si cu preferintele mirilor. La fel cum se spune si despre moda trebuie sa adaptezi totul la stilul tau pentru ca in final sa arate ca te reprezinta cand vine vorba de fotografia de nunta trebuie sa te definesti pe tine si evenimentul tau pentru ca albumul foto sa fie unic, de execeptie.

Un fotograf nunta urmeaza modul clasic in care se desfasoara un astfel de eveniment in masura in care nu se stabilesc de la bun inceput anumite referinte. Cu alte cuvinte de la stabilirea temei si pana la cadrul ce va servi drept imagine tinta pentru sesiunea foto fotograful urmeaza atent si pas cu pas indeplinirea dorintelor voastre. Insa este de ajuns a se tine cont de faptul ca este recomandat si capabil? Acolo unde experienta se combina si cu echipamentul pe masura, acolo unde seriozitatea oferirii de servicii foto se imbina perfect cu sensibilitatea de artist cu care se face interpretarea imaginii fotograful de nunta este un complex pachet.

De unde incepi. Cel mai probabil vei auzi recomandari ale celor care au avut la un moment dat o colaborare cu un fotograf pentru nunta sau orice alt tip de eveniment. Desi intr-o nota personala trebuie sa tii cont si de motivele pentru care vine sau nu o recomandate. Avand in vedere ce tip de servicii foto se pot oferi si raportand totul la evenimentul tau, la tipul de nunta alegerea va fi una fireasca din punct de vedere al bugetului dispus sa il aloci acestui domeniu. Si arta fotografica pentru nunta este mai variata decat crezi. Spre exemplu fotografiile pot rula in timpul nuntii, sesiunea foto poate fi inainte sau dupa nunta. Si de aici derivate cum ar fi sesiunea “trash the dress”.

Un fotograf pentru nunta nu este in mod strict specializat numai pe acest domeniu si asta pentru ca sesiunile foto ce se leaga de acest eveniment vor avea in prim plan fie portretul, fie accentul pe latura fashion, glamour, o combinatie de stiluri cu mirii in cadru. Si asta nu este tot caci experienta trebuie sa fie mereu un punct de interes. Sunt cadre ce se succed, sunt clipe care o data trecute nu se mai intorc, sunt acele momente in care agitatia si lumea din jurul mirilor poate face dificila misiunea fotografului insa asta nu trebuie sa afecteze calitatea fotografiilor si modul in care fotograful reuseste sa isi faca munca.

Atent la detalii, alaturi de miri de la bun inceput si pana la punctul final al marelui eveniment fotograful ales pentru nunta ta este o alegere la fel de complexa ca si ceea ce tine de planificarea acestei petreceri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*