Nu invinui algoritmul Google pentru scaderile de trafic

Am aflat de pe blogul de SEO promovaredesite.eu ca nu ar trebui sa dau vina pe algoritmul de la Google pentru declinurile traficului din cautari, ci ar trebui sa ma gandesc mai bine inainte sa fac vreo presupunere pripita. Te intrebi ca si mine de ce site-ul tau este mai scazut ca performanta in ultima vreme? Nu trebuie sa pui asta pe baza rezultatului unei actualizari de algoritm. A prezice de ce traficul organic a scazut de la an la an sau de la luna la luna poate fi o sarcina plina de provocari, insa nu trebuie sa fie chiar asa.

Multe firme si mai multe companii de SEO pun in legatura scaderile de trafic cu datele unor noi actualizari de la Google si se presupune ca un site este afectat de Penguin, Panda sau Hummingbird, de exemplu. Insa, nu asta este cazul. Exista mult mai multe motive pentru care traficul organic poate descreste de-a lungul timpului. Pe blogul promovaredesite.eu am aflat care sunt posibilele cauze pentru care se intampla asta.

Cautarile din sfera mobile cresc foarte rapid, in timp ce cautarile in mediul desktop sunt stagnante. De fapt, in momentul de fata sfera mobile conteaza mai mult pentru majoritatea tuturor cautarilor de pe Google. Daca site-ul nu este prea bine optimizat pentru dispozitivele mobile, este mult mai posibil sa vezi un declin in trafic de vreme ce utilizatorii merg oriunde in alta parte pentru o mai buna experienta mobile.

De fapt, Google si-a lansat noua actualizare de algoritm mobile-friendly pe data de 21 aprilie, ceea ce ofera o crestere pe site-urile care sunt cel mai bine optimizate pentru dispozitivele de mobil. Asadar, in plus fata de traficul pierdut natural care rezulta dintr-o experienta proasta pentru utilizatori, este posibil sa fii martor la o scadere a vizibilitatii in motoarele de cautare in comparatie cu competitorii.

Unul dintre cele mai importante lucruri la care SEO si unele branduri nu acorda atentie suficienta este reprezentat de datele istorice. Verificarea datelor istorice va grabi analiza si va ajuta la determinarea caror cuvinte cheie si pagini conduc la performanta care ar fi putut sa scada de pe prima pagina dintr-un anumit numar de motive. Se poate sa se datoreze unei erori tehnice, a unui continut vechi, a lipsei de promovare sociala si a angajamentului sau a inlocuirii de catre competitorii care isi construiesc o strategie foarte buna de continut.

Toate aceste lucruri pot duce la scaderea traficului de pe un site, si nu neaparat ultimele actualizari de algoritmi de la Google.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*