Noi emoticoane

Emoji

EmojiDupa cum poate ati auzit, acum avem potential 250 de noi emoji (emoticoane) cu care sa ne jucam. Asa este dragi fani, 250 mai multe simboluri pictografice sunt indreptate pe web si toate dispozitivele voastre. Aceste noi emoji includ multe lucruri, de la calculatoare de buzunar pana la masini de pompiere.

Desi noile emoji fac parte din specificatiile oficiale Unicode 7.0, va dura ceva timp pentru ca personajele sa-si faca loc in smartphone-urile, browserele web si computerele noastre.

Istoria Emoji

Simbolurile Emoji, cum le cunoastem astazi, dateaza din anii 1990 in Japonia. NTT DoCoMo, operatorul de telefonie mobila dominant, a creat un set de 172 de imagini pictografice pentru a fi folosite cu platforma de mesaje i-mode.

Personajele au devenit o modalitate populara in crestere pentru utilizatorii din Japonia, ce folosesc SMS-urile pentru a comunica intre ei. Personajele au fost atat de populare, incat ceilalti operatori de telefonie mobila, au urmat modelul si si-au creat propriile versiuni de simboluri emoji.

Problema a fost, cu toate acestea, ca niciunul din aceste seturi emoji nu functiona perfect unul cu celalalt. Desi telefoanele Japoneze puteau sa citeasca emoji, caracterele nu erau afisate pentru cei din afara japoniei.

Din fericire, era o solutie, Unicode, realizat standard pentru a face codarea personajelor consistenta in jurul lumii. Scopul principal Unicode era sa furnizeze un numar unic pentru fiecare personaj, indiferent de platforma, indiferent de program, indiferent de limba.

Unicode Standard este de o marime nemaipomenita, acoperind 110,000 de caractere. Este guvernat de Consortiu Unicode nonprofit, membrii din care includ Apple, Adobe, Google, Microsoft, Oracle si Yahoo.

In 2010, sute de caractere emoji au fost codade ca parte din specificatiile Unicode 6.0. Dar aducerea caracterelor in Unicode Standard este un proces foarte lung. In aditie cu caracterele originale emoji Japoneze, aditia Unicode includea alte noi caractere, cum ar fi harti ale tarilor si simboluri europene.

De cand exista Unicode 7.0, sunt aproximativ 550 de caractere ce pot fi considerate emoji, si 240 de emoji ce reprezinta steaguri nationale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*