Nest achizitioneaza DropCam

Dropcam HD

Dropcam HDNest cumpara compania Dropcam pentru 555 milioane de dolari, compania a anuntat acest lucru vineri. Companiile sunt doua din cele mai bune producatoare din piata caselor conectate. Nest Labs, producatorii termostatelor conectate si detectoarelor de fum, a fost achizitonat de Google, mai devereme anul acesta pentru mai mult decat 3 milioane de dolari. Dropcam produce camere de securitate a caselor cu reteaua de wireless activata. Afacerea de 555 de dolari a fost o achizitie all-in, dupa cum au raportat cei de la Wall Street Journal.

Fondatorul, Matt Regers a spus intr-un post de pe blog anuntand un targ, ca inainte de a se decide sa extinda o oferta la Dropcam, au petrecut foarte mult timp uitandu-se la companii de camere si tehnologii din jurul lumii. Eventual, planul pentru ca ei sa munceasca impreuna pentru a reinventa produsele te vor ajuta sa modelezi viitorul pentru casele constiente si sa aduca viziunile distribuite la mai multi oameni din jurul lumii.

Zvonurile precum ca Nest, detinuti de Google, se gandeau la achizitionarea lui Dropcam, au iesit la suprafata saptamana trecuta cand The Information, citind oameni apropiati lui Google, a raportat ca un targ ar putea fi in desfasurare.

Pentru moment pare ca achizitia se va schimba putin, cel putin pe partea consumatorului. Rogers a spus ca produsele Dropcam vor putea fi vandute prin intermediul website-ului Dropcam, si clientii vor continua sa-si foloseasca conturile Dropcam existente

Insa atat Rogers, si cofondatorul Dropcam, Greg Duffy, scot in evidenta ambitii ma imari car merge mai departe de produsele pe care compania deja le fabrica. Nest si Dropcam sunt spirite inrudite, dupa cum a scris Duffy intr-un post de pe blog. Ambele au fost nascute din frustrarea cu produsele complicate si vechi, care fac opusul in a face o viata mai buna. Produsele lor si tehnologiile se potrivesc natural, iar alaturandus-e cu Nest pot realiza cu adevarat acea viziune.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*