Ne pot influenta analgezicele

analgezice

analgezicePotrivit oamenilor de stiinta, barbatii si femeile reactioneaza diferit atunci cand le este administrat Ibuprofen. Astfel de medicamente analgezice ii poate determina pe barbati sa devina mult mai emotionali, in timp ce femeile reusesc sa se simta foarte bine din punct de vedere psihic, dupa ce calmantul le-a fost administrat.

Oamenii de stiinta din Statele Unite declara ca acest tip de medicament poate fi folositor in cazul unor tulburari de ordin emotional. Cu toate acestea, se pare ca analgezicele reusesc sa influenteze in mod diferit starea de spirit a oamenilor. Astfel, autorii studiului declara ca aceasta descoperire poate introduce o noua perspectiva asupra modului in care femeile si barbatii pot reactiona in fata unor probleme emotionale.

Barbatii devin mai emotivi dupa ce iau calmante

In cadrul acestui studiu, cercetatorii au analizat 138 de oameni voluntari, dintre care 76 au fost femei si 62 barbati. Jumatate dintre participanti au primit o doza de 400 de mg de ibuprofen, iar cealalta jumatate a primit placebo. Astfel, participantii au luat parte la un experiment, care a constat intr-un joc pe calculator, dupa care acestia au fost rugati sa isi descrie starea de spirit.

In cadrul unui alt experiment, participantii au fost rugati sa descrie in detaliu un moment in care s-au simtit tradati de o persoana cu care aveau o relatie stransa, dar si o situatie in care au simtit durere fizica puternica. Astfel, in urma studiului, oamenii de stiinta au descoperit ca atat durerea emotionala cat si cea fizica, reusesc sa activeze unele regiuni asemanatoare din creier. Totusi, acestea sunt diferite in functie de sex, astfel ca si modul de actionare a calmantelor devine diferit.

Femeile au reusit sa simta o diminuare a durerii provocate de excluderea sociala, dar si a celei fizice, dupa ce le-a fost administrat ibuprofenul. Barbatii s-au simtit mai vulnerabili in ambele situatii. Astfel, oamenii de stiinta sustin ca administrarea de ibuprofen ar putea fi o optiune benefica care ii poate ajuta pe barbati sa isi exprime durerile emotionale pe care le simt.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*