Muzica si efectele sale asupra oamenilor

Creierul lucreaza in moduri in care un om obisnuit nu le poate intelege. In mai multe studii, oamenii de stiinta au fost capabili sa dovedeasca care sunt efectele muzicii asupra sanatatii fizice si psihice a oamenilor. Astfel, exista numeroase lucruri pe care oamenii nu le stiu despre muzica si despre complexitatea unei piese muzicale care ne „mangaie” auzul.

Starea de relaxare pe care o simti atunci cand asculti o piesa muzicala buna se datoreaza, in principal, eliberarii de dopamina din creier, acesta fiind momentul care anticipeaza clipa culminanta a melodiei. Dopamina este o substanta chimica eliberata de creier si care ne da senzatia de placere, fiind o substanta care se intalneste atat in motivare, cat si in dependenta.

Exista foarte putine activitati care reusesc sa foloseasca intreaga capacitate a creierului, iar una din acestea este chiar muzica. O echipa de oameni de stiinta a reusit sa monitorizeze activitatea cerebrala a unui grup de pacienti voluntari in timp ce ascultau muzica. Acestia au descoperit ca, in timp ce se asculta muzica, activitatea cerebrala a pacientilor s-a „aprins” la capacitate maxima, astfel ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca muzica poate activa zonele din creier responsabile pentru emotii si creativitate.

Earworms

Exista melodii care iti alina gandurile si care te fac sa simti ca te completeaza din orice punct de vedere. Bineinteles, pentru fiecare melodie buna exista si una enervanta care iti ramane in cap pentru intreaga zi. Astfel de piese muzica enervante se cheama „earworms” si reprezinta „chestii” care umple anumite locuri lasate libere in creier. Nu prea exista niciun leac pentru tratarea melodiilor enervante din creier, asa ca ori incepi sa te tratezi singur cu alta melodie mai catchy, ori te adaptezi.

Din moment ce muzica reprezinta o metoda de comunicare din ce in ce mai folosita in randul celor tineri, iti recomand sa accesezi blog-ul World is House of Music. Aici vei intalni cele mai noi stiri din domeniul muzical dar si lucruri interesante si beneficiile pe care le poate avea muzica asupra fiecarui individ in parte.

Daca esti un blogger care iubeste muzica si isi doreste sa fie la zi cu in ceea ce privesc stirile muzicale, nu uita sa adaugi World is house of music la blogroll-ul tau, iar daca esti un simplu vizitator nu uita sa dai share si sa accesezi cat mai des blog-ul, pentru a te informa cu cele mai nou lucruri despre muzica

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*