Muscatura de viespe

Este foarte importanta sa stii cum trebuie sa reactionezi atunci cand ai fost intepat de o viespe, deoarece foarte multi oameni sufera de alergie la veninul produs de acestia. In acest articol vom vorbi despre cateva remedii la intepaturile de viespe.

Viespea poate sa intepe de multe ori, nu numai o singura data precum albinele. Totusi, daca vezi un ac in pielea ta, nu incerca sa-l scoti pur si simplu. Iata ce al trebui sa stii:

  • Incearca sa „razuiesti” acul folosind o carte de credit sau ceva similar. Asta te va ajuta sa impiedici raspandirea veninului, ceea ce va reduce umflaturile si durerea.
  • Aplica gheata pe zona afectata. De asemenea, un compres cu apa rece va reduce considerabil umflatura si durerea. Foloseste alcool si sapun pentru a curata zona afectata. Poti folosi chiar si apa oxigenata pentru a dezinfecta rana.
  • Un alt remediu ar putea fi constituit din bicarbonat de sodiu si apa. Aplica pasta formata prin amestecul celor doua pe zona unde ai fost intepat pentru a scapa de efectele secundare nedorite.
  • In cazul in care simti nevoia sa te scarpini, nu o fa. Inmoaie un tampon in amoniac si sa masezi usor zona vizata. Acest lucru te va ajuta sa scapi de mancarimi.
  • Un alt remediu pentru a scapa de inflamatie este ibuprofenul. Ai putea sa faci in apa cu sare amara (epsomit) pentru a reduce durerea, umflatura si mancarimile.
  • In cazul unei umflaturi masive, inseamna ca suferi de o reactie alergica si trebuie sa apelezi imediat la ajutorul medical de specialitate.
  • De asemenea, o reactie intarziata poate sa apara chiar si la cateva ore de la intepatura. Exista persoane care pot sa se simta obositi sau extrem de rau dupa o intepatura de viespe. O reactie intarziata la intepatura necesita imediat atentia medicului. In acest caz, nu pierde deloc timpul si apeleaza la ajutor profesional.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*