Muntele Fuji si caracteristicile sale

Munte Fuji

Munte FujiMuntele Fuji este de departe cea mai populara destinatie pentru turistii straini in Japonia. Pentru Japonezi, cu toate acestea, este mult mai important din cauza semnificatiei sale culturale. Ultima eruptie vulcanica a Muntelui Fuji, numita si eruptia „Hoei”, ce s-a intamplat pe 6 Decembrie 1707 si a tinut pana pe 1 Ianuarie 1708.

Cu o zona de suprafata de 145,925 de metri patrati, Japonia ar putea sa nu fie o tara uriasa, dar are cateva lucruri sa ne incante, printre care se afla si Muntele Fuji. La 3,776.24 metri, Muntele Fuji este cel mai inalt varf de munte si cel mai inalt vulcan din Japonia. Conul simetric a acestui stratovulcan activ este un simbol al identitatii oamenilor de pe aceasta natiune a insulei. Este unul din cei 3 Munti Sfinti ai Japoniei.

Muntele Fuji este localizat in regiunea Chubu de langa coasta din Pacific al lui Honshu, cea mai mare insula a Japoniei, la o distanta de aproape 100 kilometri din Tokyo, orasul capitala al Japoniei. Intr-o zi proaspata, Muntele Fuji poate fi vazut din Tokyo.

Estimarile Geologice sugereaza ca Muntele Fuji a fost realizat in jur de 600.000 de ani in urma. Vulcanul, dupa cum il vedem astazi, este rezultatul catorva eruptii ce s-a intamplat in timpul acestei perioade. Studiile au dezvaluit ca Muntele Fuji suprapune cativa alti vulcani mai vechi, incluzand Komitake si Ko-Fuji.

Nimeni nu stie sigur cum si-a obtinut numele muntele. Potrivit unei teorii populare, este numit dupa zeita focului Budista, Fuchi. Este cunoscut ca si Fuji-San si cateodata, ca si Fujiyama, incorect. Interesant, rasaritul ce este vazut de pe Muntele Fuji are un nume individual desemnat pentru el, goraiko.

Circumferinte Muntelui Fuji este de 78 de metri, in timp ce diametrul sau este de aproximativ 25-30 metri. Forma sa perfect simetrica are un rol crucial de jucat in a-l face atat de atragator. Mai mult decat atat, cele 5 lacuri Fuji inconjoara Muntele Fuji adauga la frumusetea sa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*