Motive pentru a cumpara la nivel local

cumparaturi plan local
cumparaturi plan local
cumparaturi plan local
cumparaturi plan local

Mai exista cu greu o comunitate din Romania care nu a fost atinsa de marii retaileri ai magazinelor internationale sau a marilor magazine si lanturi de hiper si supermarketuri din toata lumea. In acelasi timp, conditiile economice actuale pun presiune pe  micile magazine de retail, genul acela de magazine detinute si administrate in mod local care au dominat odata  economica locala din toata tara. Insa ce motiv exista pentru ca clientii sa intre intr-o asemenea competitie? Uite de ce ar trebui sa faci mai multe cumparaturi pe plan local.

Shoppingul local ajuta la cresterea economiei locale

Atat magazinele mici, cat si cele mari ofera joburi pentru muncitorii locali. Oricum, profiturile generate in cadrul unui magazin local dispun de o mai mare probabilitate sa ramana la economia locala, in timp ce profiturile unor magazine mai mari tind mai mult sa  se indrepte catre marile economii internationale sau sa fie dispersate in jurul lumii de catre actionari.

Magazinele locale pot asigura niste servicii mai bune pentru consumatori

Unii retaileri mai mari sunt foarte bine cunoscuti pentru oferirea de servicii din cale afara de bune, insa acesta nu este mereu cazul in toate domeniile. Oricum, magazinele locale se axeaza pe serviciile pentru consumatori. Cunoscandu-si clientii si fiind receptivi la nevoile acestora este ceea ce diferentiaza magazinele mici de pe plan local si ceea ce asigura succesul sau esecul.

Magazinele locale ofera personalitate si sarm comunitatilor locale

Sprijinirea acestor magazine poti sprijini de asemenea si comunitatea locala si contribui la personalitatea si sarmul acestora, facand din acea comunitate o sursa mult mai dezirabila si ajutand valorile proprietatii acestora. Exista cu siguranta perceptia cum ca  produsele si serviciilor magazinelor lcoale costa mai mult decat cele ale retailerilor mari.

Oricum, atunci cand pui la socoteala si costurile combustibilului si cele necesare  automobilului tau pentru a ajunge la magazinele mari, ca sa nu mai mentionam taxele de trecere si parcarea in unele cazuri, impreuna cu timpul, vei vedea ca a merge la magazinul local este mult mai simplu si mai convenabil.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*