Moduri usoare pentru a creste creativitatea

Exerseaza-ti mintea

Exersarea mintii e modul ideal de a creste creativitatea. La fel ca in cazul corpului, mintea are nevoie de exercitii pentru a lucra muschii creativi si pentru a ii face mai puternici. Exerseaza-ti creierul prin invatarea unor lucruri noi, intrand mereu in dezbateri pe diverse teme si vorbin cu alti oameni inteligenti si creativi. Aceste activitati iti vor stimula creierul si vor incuraja creativitatea.

Fii pasionat

Unul din cele mai importante aspecte ale creativitatii e pasiunea. In mod obisnuit, orice persoana va excela in mediul si la subiectele de care este pasionata. Motivarea interna de obicei vine cu munca externa si cu rasplata. Pentru a-ti innoi creativitatea, re-conecteaza-te cu un subiect care iti este foarte drag. Gaseste-ti motivatia interna si urmareste-ti pasiunile pentru a creste creativitatea.

Schimba-ti rutina

De multe ori, creativitatea e inhibata din cauza plictiselei si a rutinei. Mare parte din viata noastra depinde de lucruri pe care le facem aproape in mod automat, incluzand trezitul, mersul la serviciu, cititul, mancarea pe care o mancam, televizorul la care ne uitam etc. etc. Pentru a creste creativitatea, ai nevoie sa schimbi ceva din aceasta rutina. Daca lucrezi la un anumit proiect, poate ar trebui sa te opresti din cand in cand si sa lucrezi la altceva, pentru a nu te bloca.

Citeste

In timp ce cititul ofera multe beneficii intelectuale, este de asemenea benefic pentru a creste creativitatea, exersand creierul si punand la dispozitie inspiratie creativa.Citeste cat de mult poti despre cat mai multe subiecte. Gandeste-te sa citesti si subiecte care in trecut ti-au parut neinteresante. Aceasta schimbare de la norme ti-ar putea aprinde un interes creativ.

Programeaza-ti timp pentru a sta in liniste

Orarele incarcate si mintile ocupate nu ne mai lasa locde liniste, meditare si gandire creativa. Incearca in fiecare zi sa rezervi cateva minute pentru a sta in liniste, departe de problemele cotidiene, pentru a-ti reimprospata si pentru a-ti relaxa mintea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*