Modele rele de comportament

Comportament rau

Comportament rauAr fi trebuit. Auzim acest lucru tot timpul, ar fi trebuit sa facem asta sau cealalta. Ne asumam ca stim ce este cel mai bine pentru altcineva. Dar nu e asa. Cu totii suntem intr-o calatorie cu propriile noastre experiente. Acestea trebuie sa fie onorate.

Jocul invinuirii. Jocul invinuirii este cand intotdeauna plasam vina pe altcineva pentru situatiile noastre. Iubim sa invinuim economia, guvernul, familia, seful sau prietenii tai pentru situatiile noastre. Este atat de usor sa transferam vina pe ceva sau pe altcineva, de cat sa ne asumam responsabilitatea pentru situatia noastra. Cu totii avem alegeri si de cum le folosim depinde foarte mult de noi. Daca nu iti place alegerea pe care ai facut-o, incearca sa remediezi situatia.

O asumare negativa a viitorului. Acest lucru inseamna sa pui predictia negativitatii pe viitorul unei alte persoane. Acest lucru poate apare ca si cum nu este o modalitate de a avea succes la acest lucru. Incercam atat de profund sa le sabotam succesul? Nimeni nu stie viitorul, asa ca adaugand frica si nesiguranta acestuia, creeaza frica si anxietate. Nu ar fi mai bine daca i-am sustine?

Judecarea altora. A judeca pe cineva in orice mod poate fi dureros si demoralizant. Chiar si atunci cand judeci pe cineva in gand, acest lucru poate fi simtit de cealalta persoana, fiindca gandurile sunt o energie. Asigura-te ca nu judeci pe nimeni nici in gand si gandeste-te la ce cuvinte folosesti frecvent pentru a descrie pe cineva. Acum, incearca sa gasesti o alta cale sa ii descrii.

Alegand sa fii constient de modelul tau de ganduri si facand pasi pentru a schimba acest lucru, poate afecta semnificativa calitatea relatiilor si vietii tale in viitor, dar si in prezent.

Incearca sa faci niste schimbari in viata ta, fii mai optimist si vezi ce se intampla atunci cu viata ta.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*