Metode de monetizare a blogurilor

De foarte mult timp, multi bloggeri au dorit sa-si monetizeze munca. Multi din ei au incercat si foarte multi din cei cu o baza mare de vizitatori au si reusit. Esti blogger si vrei sa reusesti si tu sa-ti monetizezi blogul? Ei bine poate ca metodele de monetizare despre care vorbim in continuare iti vor parea bune.

1. Printre principalele metode folosite in acest sens se numara folosirea Google Adsense. Este vorba despre programul prin care Google afiseaza reclame relevante pe paginile site-ului tau iar tu primesti o anumita suma pentru fiecare click pe oricare din reclamele afisate. Setarile sunt foarte simple iar daca ai un blog pe o platforma ca wordpress, tot de ce ai nevoie este un plug-in. In online-ul romanesc, sa castigi din reclame Google insa ai nevoie de foarte multi vizitatori. Daca ai un blog foarte vizitat, ai putea incepe acest tip de monetizare.

2.A doua metoda pe care o poti folosi este vinderea de bannere pe blogul tau. Indiferent din partea cui vin bannerele, trebuie sa te asiguri ca au o oarecare relevanta pentru vizitatorii site-ului tau. Poti negocia diferite preturi in functie de duratele pentru care vei tine acele bannere pe site-ul tau.

3. Urmeaza monetizarea prin scrierea de articole platite. Daca ai un blog de it, software, social media foarte vizitat, ai putea incepe sa monetizezi scriind despre diferite produse ale unor firme, aplicatii, etc. Si prin aceasta modalitate se pot castiga sume mari de bani, mai ales in cazul blogurilor bine nisate.

4. Ultima insa nu cea din urma metoda pe care o recomandam pentru monetizare este reprezentata de marketing-ul afiliat. Marketing-ul afiliat presupune vanzarea de produse si castigurile reprezinta procente din preturile produselor. Din nou, cel mai bine poti monetiza prin intermediul acestei metode un blog nishat.

Iata asadar cum 4 metode simple iti pot aduce bani. Conditia este sa fii un blogger activ, sa ai o baza mare de vizitatori si sa ai continut de calitate.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*