Masinile electrice ar trebuie sa fie mai „futuriste”

Producatorii de masini electrice trebuie sa aleaga un design mai futurist pentru astfel de vehicule, astfel incat sa atraga mai multi cumparatori care sunt prinsi de preturile ridicate ale petrolului, sustine co-fondatorul Tesla, Elon Musk. Compania de masini electrice de lux, infiintata in anul 2003, doreste sa scada importanta petrolului din vietile noastre de zi cu zi, sustinand ca energia electrica este o oferta mai tentanta.

„In prezent, intreaga industrie a masinilor electrice este sub presiune”- sustine Musk. Tesla doreste sa faca o serie de schimabri, dupa ce a a analizat prognoza pentru anul 2015. „Cu siguranta, tranzitia catre energia durabila va fi un lucru destul de dificil” a adaugat Musk, in varsta de 44 de ani, atunci cand a fost intrebat de impactul scaderii pretului carburantului. „Fara indoiala, sunt sigur ca interesul fata de masinile electrice se va accentua”.

Va detine Tesla piata masinilor autonome?

De asemenea, Tesla isi doreste sa angajeze peste 1500 de angajati care sa lucreze la sistemul „Autopilot” pentru masinile autonome, dorind sa lanseze astfel de masini pana in anul 2018. Astfel, Musk sustine ca acest sistem va oferi utilizatorilor abilitatea de a-si „chema” vehiculul din garaj si catre garaj, la fel ca si un animal de companie. Mai mult decat atat, compania a inceput sa preia comenzi pentru vehiculul Model X, ce a fost lansat in cursul anului 2015, si se lauda cu unele abilitati de auto-conducere.

„Ne dorim sa dezvoltam masini atat de convingatoare, incat nici preturile mici- din prezent- la carburanti nu vor opri oamenii sa achizitioneze o masina autonoma Tesla”- sustine Musk. De asemenea, acesta este de parere ca in mai putin de 15 ani de zile, masinile actuale vor fi inlocuite de cele autonome. Musk mai adauga ca masinile Tesla vor avea preturi mai accesibile- de exemplu, Model Three planificat pentru anul 2017 va avea un pret estimat la 35.000 de dolari- jumatate din pretul masinilor actuale Tesla.

Blogger: Cristina M.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*