Masina viitorului

Masina electrica nu mai este pentru nimeni o surpriza ci o realitate. Desi nu sunt multi care sa si-o doreasca momentan ea castiga teren putin cate putin ca peste ceva timp sa realizam este singura varianta ramasa pana la urma. Este desigur o inventie buna insa vine cu pareri pro si contra.

Grija fata de mediul inconjurator este prima dintre partile bune. Nu mai poluam si daca te gandesti ca asta nu era pentru tine ceva de maxim interes pentru mediu totul se rasfrange asupra noastra, a celro cafre respira aer poluat, care usor usor inlatura surse de sanatate.

Partea electrica asigura functionarea automobilului in acest sens insa vine cu dezavantajul de a incarca. Deocamdata nu atat de extinse, insa nici consumatori nu sunt prea multi, la statiile de alimentare se necesita timp mai mult decat ai face-o acum la benzinarii. Nu te mai poti baza pe masina atat de mult. Se descarca repede si se incarac greu ar fi rezumatul povestii si daca esti tipul de om care foloseste masina des fie doar din comoditate sau indiferent de motive, reale, care fac greu o schimbare in principiu de a renunta la ea. Insa nu asta este si scopul pana la urma, de a convietui tinand cont de partea ecologica?

Pe departe insa ceea ce inclina balanta cel mai mult in defavoarea masinilor electrice o reprezinta bugetul, investitia. Costurile sunt foarte mari ceea ce face ca doar luxul de a-ti permite un astfel de moft sa te aduca in pragul de achizitie. Scapi de grija carburantilor si de plata in acest sens insa dai de alta, cea a electricitatii care nu se stie cat de rentabila este totusi, in functie de cat de mult folosesti automobilul respectiv.

Dar cu toate acestea astfel de masini vor fi cele care definesc viitorul. Si asa cum campania „Rabla” ajuta posesorii de masini vechi sa cumpere ceva mai nou si mai putin poluant poate vor exista astfel de programe in ajutorul celor doresc sa achizitioneze o masina electrica…insa asta in timp.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*