Mancaruri bogate in acid folic

Cantitati foarte insemnate de acid folic sunt prezente in verdeturi si salate, iar mentinerea unui nivel ridicat de acid folic este extrem de importanta datorita mai multor motive. In continuare le vom afla impreuna.

Acidul folic este un tip de vitamina B solubila in apa. Acidul folic promoveaza o diviziune si o crestere rapida a celulelorsi este de asemenea unul dintre producatorii principali de glubule rosii din sange. Acidul folic este extrem de benefic datorita faptului ca previne aparitia anemiei. De obicei, alimentele care sunt bogate in fier sunt bogate si in acid folic.

Spanacul este cea mai buna sursa de fier si acid folic. O cana de spanac contine aproximativ 250 mg de acid folic, cantitate care este mai mult decat 60% din zona zilnica recomandata (DZR). Nu e de mirare ca Popeye este mereu atat de puternic.

Sparanghelul este de asemenea un aliment extrem de bogat in acid folic si in fier, fiind al doilea din topul alimentelor bogate in fier si acid folic. Sparanghelul este foarte bun pentru a face supe delicioase, salate si gustari.

Salata verde este alaturi de spanac si sparanghel una dintre cele mai bogate verdeturi in acid folic, continand mai mult de 20% din doza zilnica recomandata de acid folic. Salata verde este extraordinara atunci cand se foloseste pentru sandvisuri si salate si poate fi folosita foarte bine pentru a creste aportul zilnic de acid folic pentru organism, mai ales cand ne referim la copii.

Pastaile sunt o alternativa foarte buna la alimentele prezentate mai sus, atunci cand vine vorba despre continutul de acid folic. Fiind foarte gustoase si usor de preparat, pastaile pot fi adaugate oricarei mese de peste zi, pentru a-ti asigura un aport cat mai mare de acid folic pentru bunastarea organismului tau.