Madonna – „Like a Virgin”

Madonna Like a Virgin
Madonna Like a Virgin

„Like a Virgin” este un cantec al cantaretei americane Madonna. Este piesa care da titlul celui de-al doilea album de studio al muzicienei, lansat in 1984, fiind extrasa pe single pe sase noiembrie 1984 de catre Sire Records, fiind primul single de pe album. Cantecul a mai aparut si pe compilatiile de hit-uri „The Immaculate Collection” (1990) si „Celebration” (2009). A fost scris de Billy Steinberg si Tom Kelly, de productie ocupandu-se Nile Rodgers; Steinberg a declarat ca piesa a fost inspirata de experientele romantice personale. „Like a Virgin” a fost aleasa pentru Madonna de Michael Ostin de la Warner Bros. Records dupa ce a auzit varianta demo cantata de Kelly. Totusi, Rodgers a fost de parere, initial, ca piesa nu are un „hook” destul de puternic, si ca nu i se potriveste Madonnei; si-a schimbat ulterior opinia, dupa ce, ironic, i-a ramas piesa in cap.

Muzical vorbind, „Like a Virgin” este un cantec dance – pop, care are doua hook-uri. Vocea Madonnei este intr-un registru inalt in timp ce un aranjament de tobe se aude in combinatie cu linia chitarii bas. Versurile cantecului sunt ambigue si consista in aluzii sexuale, putand fi interpretate in moduri diferite. „Like a Virgin” a primit recenzii pozitive, atat din partea criticilor contemporani lansarii, cat si din partea celor moderni, iind considerate una dintre piesele definitorii pentru cariera Madonnei. A devenit primul ei cantec lansat pe locul intai in Statele Unite, Australia, Canada si Japonia, intrand in top 10 in majoritatea clasamentelor.

Videoclipul o prezinta pe Madonna intr-o gondola in Venetia si plimbandu-se printr-un palat intr-o rochie alba de mireasa. In acest clip, criticii au observat ca Madonna interpreteaza o femeie independenta din punct de vedere sexual. Madonna a interpretat piesa in sase dintre turneele sale, cel mai recent in 2012, in cadrul turneului „MDNA Tour”.

Piesa a aparut si a fost discutata in mai multe filme, precum „Reservoir Dogs”, „Moulin Rouge!” si „Bridget Jones: The Edge of Reason”. Grupurile familiste au dorit interzicerea piesei, considerand ca promoveaza sexul inaintea casatoriei. Pe de alta parte, imaginea publica a Madonnei, de femeie confidenta in sine si libera sexual era acceptata si apreciata de generatiile tinere, care-i imitau stilul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*