Lucruri stranii pe care le-au interzis diferitele tari

Stiai ca o multime de tari au interzis cateva dintre cele mai ciudate lucruri in ultima vreme? In continuare voi prezenta o lista cu cele mai stranii interdictii puse vreodata de catre stat.

  • Grecia: jocurile video. Odata cu cresterea popularitatii jocurilor de noroc pe internet, Grecia a promulgat o lege in 2002 prin care a interzis toate jocurile electronice pentru calculator, inclusiv consolele. Motivul din spatele acestei decizii se pare a fi inabilitatea statului de a face distinctia intre jocurile „inocente” si jocurile de noroc.
  • Iran: frizurile vestice pentru barbati. Motivul este ca guvernul iranian pur si simplu nu vrea sa dezvolte nici o forma a culturii vestice in cadrul teritoriului statului.
  • Rusia: cultura emo. Motivul pentru care guvernul rus a interzis cultura emo este rata crescuta a sinuciderilor din randurile tinerilor din ultimii ani. Asadar, in anul 2008, Rusia a interzis curentul emo si implicit raspandirea oricarei forme de muzica si imbracaminte asociata cu acest curent.
  • Danemarca: diverse nume de copii. Se pare ca danezii pun un foarte mare accent pe numele proprii tarii lor si de aceea le permit cuplurile sa-si aleaga numele copilului lor dintr-o lista de doar 7000 de nume, iar alegerea unui alt nume care nu se regaseste in respectiva lista putandu-se face doar cu acordul special al autoritatilor.
  • Arabia Saudita: condusul de catre femei. Potrivit legilor din Arabia Saudita, este ilegal pentru o femeie sa conduca o masina. De fapt, aceasta este singura tara in care femeile nu au voie sa devina soferi, datorita legilor date de societatea patriarhala in care rolurile si drepturile fiecarui sex sunt descrise foarte precis in Sharia, legea islamica.

Date fiind informatiile de mai sus, putem observa cu usurinta ca democratia nu va exista niciodata in adevaratul sens al cuvantului in unele tari din lume, restrictiile fiind mereu la ele acasa in unele tari.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*