Lucruri interesante despre rasa de caini samoyed

Rasa de caini samoyed este nativa din Siberia. Albul imaculat il face pe acest caine un animal de companie extraordinat, cat si un companion de nadejde. Stiai ca rasa samoyed este o rasa de caini puternici, muncitori, fiind folositi in trecut pentru a trage sanii, pentru a le tine cald stapanilor si pentru a avea grija de turmele de reni.

Samoyed a fost crescut in Siberia in jurul a 3000 de ani in urma, aceasta rasa fiind una dintre cele mai vechi, 22 rase de caini. Aceasta rasa isi ia numele de la poporul nomadic samoyed din Siberia, care obisnuia sa creasca reni. Rasa samoyed a fost introdusa in Anglia pentru prima data in anul 1889 de catre un explorator numit Robert Scott. Aceasta rasa de caini credintiosi, iubitori, sociabili si foarte puternici, dispune si de un renume pe masura. Daca esti interesat de un astfel de animal de comanpanie, informatiile care vor fi prezentate in acest articol iti vor fi probabil de folos.

Samoyed sunt caini foarte fericiti sau cel putin pare asa datorita fetei lor mereu „zambitoare”. Acesti caini sunt extraordinari de avut prin preajma deoarece sunt mereu plini de energie si foarte iubitori. Totusi, acesti caini au nevoie de dresaj, deoarece pot deveni incapatinati si destructivi. Sunt foarte buni fata de copii, facandu-l cainele perfect pentru o familie cu copii mici. Nu sunt deloc fiorosi, insa pot deveni animale de protectie de incredere datorita fortei si energiei acestora. Samoyed-ul este predispus la a avea un numar mare de probleme de sanatate. Printre acestea se numara displazia de sold, diabetul, atrofierea progresiva a retinei, stenoza, nanism si adenita sebacee, insa pot aparea si altele. Foarte rar, cainii samoyed pot suferi de pe urma anormalitatilor ochilor. In general, trebuie sa se aiba grija foarte mare de acestia, prin consulturi regulate la medicul veterinar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*