Lucruri interesante despre cobra regala

Cobra regala este fara indoiala cel mai mare sarpe veninos din lume. Exista si multe alte lucruri intresante despre acest tip de sarpe, lucruri despre care vom discuta in continuare in acest articol.

Cobra regala, este un sarpe care se hraneste numai cu alti serpi veninosi, precum sunt kraitii si alte cobre, cat si puii de pitoni. Aceasta este, pe departe, cea mai buna introducere facuta cobrei regale. Cu toate ca numele ar sugera ca acest sarpe ar fi inrudit cu alte cobre, acest lucru nu este adevarat. Cobra regala apartine familiei elapidae si este singurul membru al genului ophiophagus. In medie, o cobra regala poate sa creasca pana la o lungime uimitoare de 4 metri si poate sa cantareasca pana la 7 kg. Cu toate acestea, specimene chiar si de 6 metri nu sunt o raritate. Culoarea cobrei regale este in general un verde-masliniu, maro sau negru, cu nuante de galben dispuse sub forma de dungi pe toata lungimea corpului acesteia.

Populatiile de cobre regale sunt in general restranse doar la padurile tropicale din Asia de Sud si Sud-Est, precum sunt India, Nepal, Bangladesh, Indonezia si Burma. Aceasta specie poate fi gasita chiar si in China, insa in cazuri extrem de rare. Cobra regala prefera padurile dese si cu surse abundente de apa in apropiere. Ca si cum am mentionat mai inainte, dieta unei cobre regale consta in principal din diferite tipuri de alti serpi, incluzand specii veninoase de serpi. Uneori, atunci cand mancarea este greu de gasit, cobra regala poate sa recurga si la diferite animale mici pentru mancare, precum sunt soparlele si rozatoarele. Cobra regala este o specie diurna, deoarece vaneaza pe timp de zi. Chiar daca vaninul acestei specii de sarpe nu este atat de puternic precum cel al altor specii de serpi, cantitatea pe care ar putea-o injecta poate fi de asemenea letala pentru un adult.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*