Lucruri interesante despre cainele vijla

Cainii vijla sunt o rasa foarte veche de caini originara din Ungaria. Cainii vijla sunt bine cunoscuti pentru fizicul lor elegant, insa foarte atletic. Aceasta rasa de caini este bine cunoscuta in Ungaria ca fiind un caine de vanatoare foarte credincios, fiind foarte bine cunoscut sub numele de „vijla maghiar”. Acesti caini sunt foarte inteligenti si pot fi foarte usor antrenati, iar in trecut acestia erau considerati o rasa de elita, fiind prezenti doar in curtile aristocratilor maghiari. In continuare vom vorbi despre cateva lucruri interesante legate de aceasta rasa de caini.

  • Cainii vijla au fost in pragul extinctiei de doua ori, odata in anii 1800 si odata intre cele doua razboaie mondiale.
  • Cea mai distinctiva caracteristica a cainilor visjla este culoarea blanii lor. Culoarea standard a acestora este o nuanta de ruginiu-aurit. Totusi, exista caini vijla care au o culoare ruginie pura, datorita unur programe speciale de crestere a acestora.
  • Unii caini vijla pot sa dispuna de zone albe in jurul gatului si pe piept. Totusi, asemenea caracteristici sunt foarte rar intalnite.
  • Blana cainilor visla este foarte scurta, moale si extrem de deasa. Totusi, blana acestora este destul de scurta si de aceea, proprietarii de caini vijla sunt sfatuiti sa nu ii lase pe acestia iarna prea mult pe afara.
  • Cainii vijla sunt foarte prietenosi fata de copii si fata de alti caini, ceea ce-i face animale de companie foarte adecvate pentru persoanele cu copii mici sau care mai dispun de alti caini.
  • Cainele vijla este foarte energic si are nevoie de foarte multa activitate pentru a fi sanatos. In caz contrar, acestia pot deveni foarte stresati si pot sa dezvolte un comportament foarte distructiv. Asadar, cainii vijla nu sunt adecvati pentru persoanele care stau foarte mult la serviciu.
  • Cu toate ca este un caine de vanatoare foarte bun, cainele vijla este extrem de afectuos si de credincios cu stapanul sau.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*