Logo-uri cu inteles total aparte

logo
logo

logo

Logo-urile-vedem sute de asa ceva in fiecare zi. Le vedem atat de des incat nici macar nu ne mai gandim la ele si la ce ar putea insemna acestea pentru noi sau pentru firmele pentru care au fost implementate.

Insa anii de munca si milioanele de dolari  care au fost investiti pana si in cele mai simple logo-uri si cateodata straturile cu inteles ascuns ale acestora sunt destul de greu de crezut si de digerat.

  • Logo-ul Fedex ne impune subliminal ca serviciile lor sunt rapide. Logo-ul Fedex este de fapt doar numele companiei Fed tiparit cu accente mov si Ex in nuante intense de portocaliu. Nu este nimic foarte inteligent sau super smecher referitor la acest lucru. Asadar, de ce are acest logo atat de multe premii si laude la activ?  Pentru utilizarea sa de spatiu negativ. In logo-ul FedEx, E-ul si x-ul  sunt pozitionate in sa fel incat sa formeze o sageata in spatiul dintre cele doua litere. O multime de idei au fost bagate in crearea acestui logo, inclusiv luni intregi de munca si crearea unui nou tip de litere. Insa, ceea ce este reprezentat in logo este in mod aparent  foarte eficient la un nivel subliminal. Multa lume nu isi da seama in mod specific de acea sagetica, insa totusi o proceseaza la un nivel al inconstientuui, asociind-o cu viteza si eficienta pe care spera sa o inspire compania in cauza.
  • Arcadele galbene ale McDonald sunt de fapt niste sani. Oricui i-ar fi iertat daca s-ar gandi ca  logo-ul McDonald nu este altceva decat reprezentarea pe galben a primei litere a numelui companiei. Si de vreme ce in mod tehnic asa este, exista si mai multe de atat referitor la acest logo. Pentru unii, litera M rotunjita reprezinta in subconstient sanii mamei. In anul 1960, McDonald si-a regandit imaginea, care se referea de asemenea si la o posibila regandire a logo-ului sau.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*