Locuri pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata – Partea II

Printre cele mai cunoscute piramide din antichitate, Piramidele din Giza sunt de multe ori incluse in listele cu cele 7 minuni ale lumii. Piramidele se afla la vest de Valea Nilului, la 8 Km de Giza si la 18 Km de Cairo, capitala Egiptului.

Ele sunt deasemenea incluse in patrimoniul mondial UNESCO. Potrivit lui Herodot, numai construirea piramidei mari ar fi durat peste 20 de ani. Camerele descoperite recent din piramida mare, ar putea ascunde tezaurul faraonului.

The Pyramids of Giza, Egypt

Bora bora este o insula vulcanica, parte a atolului Bora Bora. Aceasta insula s-a format dupa uni cercetatori, in urma unro eruptii la nivelul fundului oceanic. Primii care au pasit pe aceasta insula au fost navigatorii polinezieni, inainte de secolul IX. Ajunsi aici ei au taiat parte din padure si au inceput sa cultive pamantul.

Fișier:Matira Beach, Bora Bora, French Polynesia.jpg

Began este un alt loc pe care trebuie neaparat sa-l vizitati. Este un oras antic localizat in regiune Mandalay. Din secolul 9 pana in secolul 13, orasul a fost capitala Regatului Pagan. In decursul a 250 de ani, in Began s-au construit peste 10.000 de monumente religioase asa ca veti fi intampinat de un conglomerat de astfel de monumente, toate asteptand sa fie vizitate.

Bagan, Myanmar

Desi are doar noua formatiuni din piatra, regiunea este cunoscuta sub numele de cei 12 apostoli, nume pus in scopuri turistice, bineinteles. Este vorba despre atoli din piatra, formati in urma eroziunii. De-a lungul timpului, eroziunea a facut sa cada mai multi din acesti atoli. In 2003 au ramas doar 8 iar in 2008, inca unul din acesti atoli a fost inghitit de valuri.

Twelve Apostles, Australia

Muntii Tianzi din China (Fiul raiului in traducere) ofera privelisti uluitoare de piscuri care parca se ridica din pamant, unul dupa altul. Sunt cateva lucruri de vazut care va vor lasa cu gura cascata: marea de nori, lumina lunii, rasariturile de soare si zapada pe perioada iernii. Tianzi Mountains, China

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*