Istorioara despre viata

Sunt diferite tipuri de persoane. Noi, toti oamenii ne diferentiem unul de celalalt prin multe detalii. Suntem atat de asemanatori si totusi atat de distincti. Cand ne gandim la oameni in general ne gandim la aspecte obisnuite ce ne caracterizeaza. Anatomia, chipul, gandirea – suntem fiinte capabile sa gandeasca si sa reflecteze asupra propriilor actiuni, spre deosebire de celelalte fiinte aflate pe pamant. Da, acestea sunt elemente de baza ce ne definesc si ne fac sa devenim asemanatori cu ceilalti.

Suntem atat de identici si totusi atat de diferiti … . Mai sus am mentionat cateva puncte ce le avem in comun cu ceilalti. Dar nu am spus nimic despre ce ne diferentiaza. Sunt atatea lucruri … . Ca fiinta umana, vie suntem foarte speciali si aparte. Fiecare dintre noi posedam atribute si detalii ce ne contureaza personalitatea, atitudinea, comportamentul etc. Toate acestea sunt in stransa legatura cu persoana noastra si ii dau culoare, viata.

Insa ca orice fiinta avem slabiciuni si ganduri negre ce ne schimba. Ne schimba in sensul ca ne este greu sa mai fim noi si nu reusim sa ne regasim. Ne pierdem in lucruri lipsite de importanta si irosim timp, timp ce este pretios deoarece este al nostru. Obisnuim sa acordam atentie persoanelor ce nu merita nici macar un zambet, tanjind dupa afectiune si caldura in locul nepotrivit, visand la momente imposibile. Lasam deoparte lucrurile cu adevarat importante si ne concentram asupra celor ce nu ne fac decat rau si complica situatia. Sufletul omenesc este ciudat -precum cel al unui suflet mic, nu este matur ci din contra, naiv si neexperimentat. Si asemeni unui copil de-o schioapa inainteaza cu pasi marunti in ceea ce se numeste viata, vrand sa scrie cu ajutorul sortii o poveste doar a lui. Si astfel isi cladeste in interiorul mintii sale o lume paralela cu realitatea, o lume in care visele prind realitate si sperantele nu exista deoarece nu e nevoie. Toate apar pe tava, inaintea sa.

Este destul de simplu cand ne gandim, ce bine ar fi daca totul s-ar rezuma la situatia aceasta! In care totul se desfasoara conform viselor. Lumea ar fi mai fericita, nu ar mai exista conflicte si discutii si toti am trai ca intr-un basm, fericiti pana la adanci batraneti.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*