Istoria blondelor

Asa cum spune o expresie „de cand lumea” blondele au o reputatie care nu le face cinste intr-o oarecare masura. Bancurile cu femei blonde sunt doar o mica parte care sa confirme asta,. Este o eticheta, o conpetie pe care m,area majoritate o are si care nu vrea sa se mai detaseze de categoria de doamne cu o culaore a parului de acest fel, fie el natural sau vopsit.

Desi nu culoarea parului dovedeste cat de destepti suntem, cat de eficienti si abilitatile in general se pare ca totul vine inca din istorie. Vei fi surprins sa afli ca reputatia unei doamne blonde a fost cea care a starnit povestile cu blonde. Rosalie este cea care a primit o reputatie de a fi naiva si nu prea culta prin prisma actiunilor sale.

Inca din tinerete s-a dovedit a fo cu spirit de aventura caci asa cum se cerea educatia in XVIII fetele erau trimise la manastire. Rosalie si-a ales o alta cale a vietii dupa ce a decis sa fuga. A devenit amanta, dama de companie a marilor conducatori, a initiat in arta amorului pe  Louis Philippe I inca din vremea cand acesta era adolescent. Cu o viata plina de peripetii se noteaza de asemenea ca era frumoasa, cu un farmec aparte. Insa de moravuri usoare Rosalie isi gasea cu greu cuvintele. Cu pauze lungi si dese, cheie marilor succese pentru a putea termina o propozitie doamna cu par blond a ramas in amintirea multora ca fiind prostuta din acest punct de vedere.

Un fapt istoric real insa departe de a generaliza este imaginea primei blonde pana la urma si daca inceputul a fost asa iata cum altfel sa perceapa unii cu seriozitate subiectul. Bancurile cu blonde sunt celebre si starnesc amuzamentul, la fel cum Rosalie venea cu o contradictie a ceea ce reprezenta, a ceea ce arata si pentru frumusetea sa rapitoare pentru ca a se exprima sa fie atat de greu…

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*