Invata de la micile afaceri

Mica Afacere

Mica AfacereVeteranul de marketing Rob Schuham petrece o multime de timp incurajand marele branduri sa actioneze ca micile companii. Sa fie agil, sa sfatuiasca, sa fie creativi. Le spune sa-si asume un risc si sa se comporte ca o companie noua.

Foloseste experiente de a aduce brandul la viata

Brandurile majore, in trecut, au luat in considerare sponsorizarea si evenimentele live pentru a fi o parte importanta in amestecul de marketing. Pendulul s-a indreptat in alte parti in timpurile recente, cu toate acestea cand unele companii nu au vazut destula valoarea perceputa pentru investitiile sale mari.

Dar este o renastere ce se intampla acum, a spus Gaston Legorburu, ofiter creativ sef la nivel mondial pentru firma de reclame, Sapient Nitro, fiindca un eveniment sau o cascadorie bine executata poate face o impresie uriasa prin intermediul retelelor sociale.

Legorburu a spus ca este important pentru micile companii sa realizeze ca pot sa se intreaca in marketingul experimentat. Acesta spune ca nu este vorba despre a stropi, este vorba despre valuri. Daca poti sa te conectezi cu clientul emotional, ofera-le o experienta despre care vor sa vorbeasca si sa distribuie, si poate avea un impact semnificativ. Nu este vorba insasi despre eveniment, ci despre amplificarea acestuia.

Cateva exemple, dupa cum spune Legorburu, ar fi proprietatea American Gril, cu papusile sale, accesoriile, cartile si locatiile de retail, si build-a-bear, unde creativitatea si personalizarea fanilor este rege.

Si Red Bull, transformand un produs intr-o proprietate media, si Uber, profitand de cum suprind marile stiluri de viata si isi bucura clientii, sunt alte magazine de succes. Mai tarziu, a carui cascadorii au devenit un magnet media, a furnizat salvarea pisicilor in onoarea Zilei Nationale a Pisicilor si a oferit ture cu elicopterul la Hamptions pentru a-si promova serviciul de masini in destinatia de vacanta atat de agreata.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*