Intretinerea masinii cu cap se tine

intretinere auto

intretinere autoSe spune ca nu ar trebui sa accelerezi masina pe timp de iarna doar pentru a incalzi motorul mai repede. Dar, acesta este un mit si haideti sa vedem cum este demontat. Accelerarea masinii pe timp de iarna face mai mult rau decat bine. Da, asa este, incalzeste motorul mai repede, insa cresterea brusca a temperaturii motorului poate cauza cilindrului sa se blocheze, pistoanelor sa crape si poate duce la o extra presiune asupra valvelor, axului si rulmentilor.

De asemenea, frictiunea creste intre diferitele componente din motorul masinii, facandu-le sa sa uzeze mult mai repede. Atunci cand iti vei accelera motorul, gazul in exces intra in evacuare si declanseaza convertorul catalitic. Cand acest lucru are loc, filtrul de emisie care este de obicei fabricat din ceramica se topeste. Un alt factor important este cel ca, fie daca esti in stare neutra si iti accelerezi masina, motorul tot se incalzeste. Asadar, partile masinii si implicit motorul se poate deteriora cu timpul.

Un alt mit se refera la faptul ca atunci cand nu prea mai ai lichid de frane, ar trebui sa-l reumpli cat de curand. Principalul motiv pentru care masina ta nu mai are lichid  de frana este atunci cand franele trebuie sa fie verificate. In loc de a reumple cu fluid de frana, mai bine verifica intai franele si ia masuri.

Este imperativ sa iti duci masina in service chiar si pe timp de iarna. Mersul la service si tunarea masinii nu ar trebui sa se bazeze pe vreme. Daca masina ta are nevoie de o verificare si de intretinere, aceste lucruri ar trebui sa fie facute numaidecat fara nici o scuza. Lichidul de racire trebuie sa fie schimbat odata cu combustibilul, ar fi un alt mit legat de intretinerea masinii tale.

Lichidul de racire poate fi schimbat ori de cate ori este sub nivelul potrivit. Tine doar de tine si de cum crezi ca e mai bine sa faci asta in mod regulat pe langa faptul ca schimbi si uleiul de motor sau combustibilul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*