Internetul ne schimba modul de gandire

Poate nu ti-ai dat seama pana in prezent, insa Internetul a reusit sa schimbe modul de gandire pe care il aveam in mod normal. Cei care au acces la Internet sunt mai putin dispusi sa se bazeze pe propriile cunostinte- sustine un nou studiu. Ei bine, acest lucru ar putea fi din cauza ca oamenii au devenit din ce in ce mai fricosi fata de ideea de a gresi atunci cand vine vorba de oferirea unui raspuns, iar din aceasta cauza sa recurge la metode online, care sunt mai la indemana si mai sigure.

Profesorul Evan F. Risko, care a condus acest studiu, a declarat urmatoarele: „Avand in vedere ca Internetul este omniprezent, oamenii din ziua de azi sunt aproape constant conectati la cantitati foarte mari de informatii. Iar, atunci cand datele pot fi disponibile in orice moment, oamenii par a fi mai putin probabili de a se baza pe propriile cunostinte”. Pentru acest studiu, 100 de oameni au fost rugati sa raspunda la intrebari de cunostinte generale, cum ar fi denumirea capitalei Frantei, de exemplu.

Cum gandesti fara Internet?

Jumatate din participanti au avut acces la Internet, in timp ce cealalta jumatate a trebuit sa gandeasca fara ajutor din mediul online. Astfel, cei care aveau acces la Internet au avut permisiunea de a verifica informatiile si de a raspnde corect atunci cand nu sunt siguri pe sine.

Profesorul Risko sustine: „Rezultatele noastre sugereaza ca accesul la Internet afecteaza deciziile pe care le luam fata de ceea ce stim si ce nu stim. Speram ca acest studiu sa contribuie la intelegerea a cat de usor poate influenta gandirea si comportamentul, accesul la cantitati masive de informatii”.

Cei care aveau acces la Internet au raportat ca simt ca au mai putine cunostinte fata de cei care nu au acces la mediul online. O parte din motivul pentru care oamenii se bazeaza atat de tare pe datele furnizate de Internet consta in faptul ca acesta schimba perceptia noastra in ceea ce tine de cunostintele proprii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*