Internetul este mult mai mult decat credeai

internet

internetIn ultimii 20 de ani am fost martori ai unor inovatii uimitoare datorita existentei internetului. Introducerea World Wide Web (WWW) a avut ai multe efecte de durata decat orice alta inventie din istorie. Acesta este bineinteles, un lucru pe care toti il cunoastem.

Cu toate acestea, exista unele implicatii uriase, care sunt mai putin evidente atunci cand dam un search pe Google sau atunci cand cautam prieteni online. Internetul este venerat ca fiind o sursa de divertisment si de informatii nelimitate, dar acest lucru apare doar la suprafata internetului. Adevarata maretie a sa se afla in urmatoarele principii:

1. Egalitate. Acum, chiar si cel mai mic necunoscut poate deeveni cunoscut datorita internetului. Un bun exemplu in acest caz este omul fara adapost cu „voce de aur”, care a fost descoperit deoarece cineva a postat un videoclip cu acesta pe YouTube. Nu conteaza cine esti, daca ai talent si ambitie te poti face cunoscut lumii prin intermediul internetului.

2. Unitate. In ciua faptului ca suntem despartiti de frontiere, culturi, limba sau politica, cu totii putem interactiona prin intermediul internetului. Grupurile de Facebook, site-urile Support-This-Cause sau donatiile PayPal si multe alte instrumente de pe internet pot fi un sprijin masiv pentru oameni.

3. Informatii. Internetul a dat liber la fluxul de informatii. Putini dintre noi isi iau stirile din ziare sau de la televizor. Cenzura este practic imposibila pe internet, cu exceptia unor tari cum ar fi China.

4. Conexiune. Daca esti blocat intr-un loc in care nimeni din jurul tau nu iti impartaseste interesele, poti naviga pe internet pentru a gasi oameni ca tine. Datorita internetului pputem avea o legatura foarte stransa cu restul lumii si cu cei pe care ii iubim.

5. Libertate. Pana nu demult, libertatea in cariera insemna ca puteai lucra de acasa. Astazi, datorita internetului, atat biroul cat si casa ta pot fi oriunde in lume esti si tu. In prezent, exista mai multe oportunitati pentru libertate decat au existat vreodata.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*