Industria auto a Rusiei este catastrofala

industrie auto Rusia
industrie auto Rusia
industrie auto Rusia
industrie auto Rusia

Volkswagen este unul dintre cei mai mari producatori de masini din lume. La fel ca si multi alti jucatori mari ai globului, aceasta marca se uita odata cu jind spre Rusia atunci cand in urma u mai multi ani in urma industria auto  a incercat o revenire robusta. Insa brandul VW s-a ars de data asta.

Compania va incepe sa reduca schimburile si sa concedieze cel putin 150 de lucratori asta din cauza faptului ca uzina auto din Rusia sa incerce sa-si mai plateasca datoriile si sa reduca costurile in cadrul unei rasturnari de situatie pe aceasta piata.

Industria auto europeana s-a tot impotmolit in timpul recuperarii de pe urma marii crize financiare. Piata din Statele Unite, prin contrast, a luat din ce in ce mai mult avant. America Latina a avut parte de indoieli, in timp ce China s-a slabit putin, insa este in continuare cea mai mare piata auto din toata lumea. Oricum, Rusia a avut parte de o mare catastrofa in ceea ce priveste acest domeniu.

Vanzarile de masini  au scazut foarte mult in ultimul an in timp ce economia a fost lovita de o reducere a preturilor la combustibil si de sanctiuni vestice in fata Ucrainei. Rubla s-a slabit si ea, de asemenea, ranind si daunand foarte tare cererii.

General Motors a spus acum o saptamana ca isi va inchide uzina rusa si va lasa brandul Opel sa se linisteasca, in timp ce Nissan Motor Co. a suspendat productia din Rudia pentru 16 zile in luna martie. „In primele luni ale anului 2015, piata auto rusa a continuat sa simta impactul unei economii slabe, a cresterilor semnificative de preturi si a ratelor inalte de interes.

Nu ne asteptam ca aceste lucruri sa se schimbe in lunile ce vor urma” a sustinut compania Volkswagen in niste comentarii pe email. Acest lucru nu este deloc imbucurator pentru Rusia, dar nici pentru producatorul auto care a pierdut oarecum o piata de vanzare a utilajelor sale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*