Indulcitorii artificiali fac mai mult rau decat bine

indulcitori artificiali
indulcitori artificiali

Fara indoiala ati auzit de legatura dintre indulcitorii artificiali si riscul ridicat de diabet. Un studiu israelian realizat luna trecuta arata ca zaharina, aspartamul si alti indulcitori artificiali par sa altereze compozitia bacteriilor din intestine. Astfel se formeaza treptat intoleranta la glucoza si astfel zaharul ajunge in cantitate mult mai mare inapoi in sange. Pe langa aceasta, cercetatorii presupun ca acesti indulcitori artificiali pe care ii gasim acum peste tot, de la sucuri fara zahar pana la banala guma de mestecat, pot contribui si la tendinta globala generala spre obezitate.

Poate ca ati renuntat deja la sucul dietetic, fara zahar. Ceea ce trebuie totusi stiut este faptul ca studiul a fost realizat pe cobai, rezultatele nu pot fi momentan generalizate si pentru oameni, insa rezultatele obtinute sunt alarmante.

Cercetatorii care au condus studiul ajung sa recomande o cantitate mai mica de zahar in locul indulcitorului artificial pentru cafeaua de dimineata. Pentru prevenirea diabetului, trebuie lasati deoparte acesti indulcitori artificiali si in loc de aceasta trebuiesc mancate mai putine dulciuri si facute incercari de a slabi putin.

In ceea ce priveste indulcitorii artificiali, gustul lor extrem de dulce ne poate face sa ne dorim din ce in ce mai mult pentru a fi satisfacuti, si in plus nu exista dovezi concludente ca ar ajuta la tinerea sub control a greutatii. Pentru toti cei ce au abordat un regim bazat pe inlocuirea indulcitorilor artificiali in locul zaharului, recomandarea este inversarea procesului. Astfel trebuie renuntat la acestia, pentru a nu se ajunge, ca in cazul subiectilor studiului, la intoleranta la glucoza care ulterior poate duce la diabet. Astfel acesti indulcitori artificiali vor trebui redusi si inlocuiti treptat cu totul din regimul alimentar, putand fi schimbati cu fructele proaspete pentru a satisface nevoia de ceva dulce. Astfel dupa cateva saptamani nu veti mai simti nevoie de atat de mult indulcitor sau de zahar pentru a simti gustul dulce al deserturilor si bauturilor preferate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*