Imbunatatirea cunostintelor proprii

imbogatire cunostinte
imbogatire cunostinte

Acorda o atentie mai mare. Lumea se schimba in mod constant, cu noi termeni fiind folositi de catre cei care dau ultimele trenduri in materie de cuvinte si vorbire si cu noi cuvinte introduse in dictionar in fiecare minut. Stai putin si baga de seama la conversatiile din jurul tau, memoreaza si invata cum vei putea folosi si tu acele cuvinte interesante pe care nu le stiai pana acum.

Foloseste indiciile din contexte pentru a-ti da seama la ceea ce inseamna acele cuvinte-daca colegul tau de munca vorbeste despre ceva anume, da-ti seama ce vrea sa spuna fara sa-l intrebi si apoi fa si tu asta si vezi daca iti iese. Mereu este grozav sa iti dai singur exemple dupa ce ai reusit sa identifici ceva anume, iar cuvintele invatate iti vor fi mai usor de inteles si de utilizat mai tarziu in conversatii.

Pune intrebari. Daca pana la urma nu intelegi ceea ce vrea sa spune cineva, oricat de tare te-ai intreba si ai incerca sa deslusesti asta, adreseaza intrebari si vezi ce ti se raspunde. Daca subiectul cuiva legat de alegerile acestuia legate de o noua canapea te intereseaza si pe tine, atunci verifica un magazin de mobila sa vezi daca vei gasi acel subiect acolo sau acel criteriu despre care vorbea persoana in cauza.

Daca nu, adreseaza intrebari si fa un efort incat sa primesti niste raspunsuri relevante si de ajutor, fara a stresa prea mult persoana care este in cauza. Exista o gramada de subiecte si de intamplari in jurul tau care ar putea sa-ti starneasca curiozitatea-singura diferenta este de fapt punerea in scena a curiozitatii tale si rezervarea de timp pentru a intelege acel ceva.

Imbunatatirea vocabularului este de asemenea o modalitate excelenta de a-ti antrena mintea, de a-ti imbogati cunostintele. Nu ar trebui sa incetezi niciodata sa-ti extinzi vocabularul. Care este modalitatea ta favorita de a-ti imbogati cunosctintele?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*