Fumatul si singura parte benefica

Sa fumezi nu este ok. Este un val de curiozitate ce te macina, te imping prietenii, incerci sa iti demonstrezi apartenenta la un grup si sa fii cool si faci asta din cand in cand. Fara sa stii practic te lasi in mrejele a ceea ce credeai ca este o distractie si ajungi sa fumezi regulat. Din punct de vedere medical nu are cu ce sa te ajute fumatul, ci din contra, aduce numeroase minusuri pentru sanatate.

Si totusi, unii spun ca exista si o singura parte buna din acest obicei vicios. Jerermy Wilson declara ca in ceea ce priveste boala de care sufera fumatul ajuta: colita ulcerativa. Nu pentru a o trata insa pentru a o preveni exista o oarecare parte benefica. Jerermy spune ca a experimentat pe propria piele astfel ca dezvaluie ceea ce putini stiu. Desi suna total intrigant si departe de varianta de a avea grija de sanatatea ta se pare ca in continutul tigarilor se afla anumite substante care pot preveni in timp boala numita colica ulcerativa.

Aceasta afectiune duce la inflamarea colonului si mai cu seama la ulceratii ce se produc la nivelul intestinului gros. Cercetand ce inseamna si documentandu-se despre cum poate sa tina in frau aceasta boala jurnalistul afla totul de la origini. Este confirmat faptul ca o astfel de boala se intalneste mai degraba la nefumatori. Ori pentru a diminua simptomele si pe termen lung vorbind pentru a te feri de o astfel de afectiune fumatul te protejeaza.

Dar desigur o astfel de teorie este o discutie aprinsa caci prea putini sunt cei care sa fie de acord cu asta. Jurnalistul spune ca nu vei primi indicatii pe un pachet de tigari insa in cazul sau s-a dovedit beneficiul. Si totusi intr-o balanta a modului de a trata sau preveni aceats boala cu metode medicale vs. obiceiul vicios se pare ca fumatul este clar exclus.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*