Franta isi doreste sa devina mai „verde”

franta

frantaRecent, Franta introduce o lege a mediului ceea ce inseamna ca e obligatoriu pentru cladirile noi sau cele din zonele comerciale sa aiba acoperisuri acoperite, partial, fie cu plante, fie cu panouri solare.

In ciuda faptului ca noua lege a Frantei necesita refacerea suprafetelor acoperisurilor in acoperisuri „verzi”, beneficiile potentiale ale cladirilor comerciale cu acoperisuri partial acoperite sunt foarte promitatoare. Guvernul francez a dorit sa evite pe cat posibil aprobarea acestei legi, care impune prea multe costuri pentru intreprinderile comerciale, iar acest lucru ar putea avea efecte negative asupra economiei.

„Acest proiect de lege este un pas pozitiv catre un nivel mai <verde> si pentru orase mai inteligente”- declara CEO al Asociatiei Industriei Fotovoltaice Europene. „Exista atat de multe acoperisuri neutilizate in orasele noastre iar panourile solare fotovoltaice sunt solutia perfecta de a scoate ce e mai bun din acestea, din moment ce se integreaza perfect in peisajul urban.”

Costuri mai putine

Aplicarea acestei legi va ajuta semnificativ la reducerea costurilor de energie. Principalul motiv pentru a pune acest lucru pe picioare, tine de efectul de izolare a acoperisurilor verzi, ceea ce va insemna ca aceste cladiri vor avea nevoie de mai putina caldura pe timpul iernii si mai putin aer conditionat pe timpul verii. Alte avantaje a acoperisurilor verzi includ abilitatea de a retine apa de ploaie si astfel se previne scurgerea de apa, dar si furnizarea de adaposturi pentru pasarile din imprejurimile urbane. Exista dovezi ca acoperisurile verzi contribuie la reducerea efectelor de „caldura urbana”, care este asociata cu temperaturi mai ridicate in zonele metropolitane pe timpul verii.

In ceea ce priveste panourile solare, nu mai e nevoie sa spunem ca, cu cat exista mai multe cladiri alimentate de energie care provine din resurse regenerabile, cu atat va fi posibila atenuarea consecintelor negative asupra mediului. In plus, panourile solare au un efect de izolare asemanator acoperisurilor verzi. Pe termen lung, aceasta lege va rezolva problemele de mediu si va utiliza o gama mai larga a surselor regenerabile de energie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*