Fobiile

Cu totii avem o teama, oroare de ceva. Multi spun ca numai frica de divinitate este ceea ce domina viata. Insa intr-un fel sau altul ceea ce creeaza repulsie poate deveni la un moment dat o fobie.

Cum se naste totul? Poate fi vorba de un traumatism, de un moment de impact major in viata ta care aduce repercusiuni, poate fi vorba pur si simplu frica de necunoscut, de ceea ce nu ai experimentat inca insa este o ideea care nu te incanta. Netratata agraveaza in sensul ca pot interveni aspecte de natura sociala, sa devii respingator la tot ceea ce te inconjoara, sa fii intr-o panica continua.

Cum se clasifica? Fobiile sunt de tipuri diverse in ceea ce priveste obiectul care face motivul temerii tale, de la intuneric la diverse insecte, de la spatii inguste la inaltime si asa mai departe. In ceea ce priveste stagiul ei pentru fiecare persoana fobiile sunt mai mult sau mai putin intese. Se poate spune ca cei care au un caracter introvertit in momentul in care isi controleaza anumite reactii si frica implicit nu vor demonstra real faptul ca au o fobie. Altii pur si simplu evita ceea ce considera a fi motivul unei fobii pana cand se prea poate sa gaseasca curaj in a infrunta situatia.

Cum se trateaza? Fobiile in multe dintre cazuri se rezuma la a-ti infrunta frica, teama. Insa cu mult mai eficient ca si tratament este terapia, fie vorba pur si simplu de sedinte la psiholog, fie vorba de hipnoza.

Falsa interpretare. Nu te gandi acum ca tot ceea ce iti displace se traduce prin faptul ca ai fobii. O frica intr-o oarecare masura o au cu totii si poate vei fi surprins sa descoperi ca usor, usor ceea ce odata era pentru tien o fobie este nimic altceva decat un lucru, un aspect de natura emotionala dar care nu te aduce in pragul exagerarii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*