Femeile, rautatea si explicatia stiintifica pentru asta

Barbatii sunt simplisti: se cearta, se impaca si trec peste. In schimb femeile sunt rele mai ales cu partenerele de acelasi sex. Pe cand ai crede ca ar trebui sa faca front comun cu acestea femeile se gasesc mai degraba rivale intre ele. Cercetatorii spun ca este vorba de agresivitatea indirecta si care fata de barbati diferentiaza de contactul direct pe care acestia deseori il manifesta.

Psihologul Anne Campbell sustine ca a fi rea si barfitoare fata de o alta femeie rezolva un eventual conflict. Caci sa nu uitam, rolul unei femei este acela de a aduce pe lume copii si astfel nu isi permit fizic vorbind sa se inroleze in situatii conflictuale directa. In schimb sa barfeasca o alta femeie si astfel sa o excluda dintr-o comunitate, grup este ceea ce cel putin pot sa faca. Si de-a lungul timpului se pare ca asta s-a transformat in obisnuinta.

Insa atentie, pentru ca in trecut femeile se ajutau una pe cealalta in cresterea copiilor se pare ca un conflict ar fi atras dezavantaje si fata de copii, de unde si o sensibilitate a femeilor pentru a fi rele unele cu celelalte. Mai mult decat atat, studiile arata ca in cazurile acestea femeile sunt vazute mai putin atragatoare.

Dar sa fim seriosi, femeile devin rele si competitive acolo unde au un interes major pentru un anumit domeniu. Este cert ca se necesita o motivatie buna pentru a fi rele si barfitoare, cu tinta directa fata de o alta femeie. In acest sens se pare ca agresivitatea indirecta viza competitia sexuala. Insa in zilele noastra lucrurile nu se schimba, ci din contra, am putea spune ca se regasesc pe aceeasi lungime de unda.

Si totusi, studiile inca nu arata un esential al cazului, acela ca agresivitatea indirecta poate fi eficienta in devalorizarea concurentei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*